GEZONDER WERKEN

Planten in een interieur hebben een positief effect op mensen. De planten zuiveren de lucht, houden de luchtvochtigheid op peil, zijn geluiddempend, verhogen het vertrouwen, reduceren stress en stimuleren de arbeidsproductiviteit. Ze verhogen zelfs de creativiteit én kunnen herstel na ziekte bevorderen. Kortom, met planten haalt u een dosis gezondheid in kantoor. Met één plant per twee personen merkt u al verschil!

Een onderzoek van TNO laat zien dat planten een gunstig effect hebben op het ziekteverzuim in organisaties. Mensen die beeldschermwerk doen kunnen zich beter concentreren en zijn minder moe. Gezondheidsinstituut NIGZ zegt dat beeldschermwerkers die uitzicht hebben op groen, minder last hebben van werkstress.

Infographic effect van groen op kantoor

Wageningen University & Research

Wetenschappers tonen al jaren aan dat goed onderhouden planten zorgen voor een hogere productiviteit. De laatste tijd wordt steeds meer duidelijk dat mensen zich prettiger voelen in een natuurlijke omgeving. Veel studies geven een genetische verklaring: mensen hebben zich altijd in een natuurlijke omgeving ontwikkeld. Pas de laatste 100 jaar werken mensen op kantoren maar we voelen ons nog steeds beter thuis in een groene en natuurlijke omgeving en we presteren dan ook beter.

Onderzoekers van Wageningen University & Research vertellen over de potentie van planten als luchtzuiveraars. Diverse media schreven over de voordelen van groen op de werkvloer, zoals het Algemeen Dagblad en RTL Nieuws.

Een groene sfeer voelt goed

Planten dragen bij aan de sfeer van het interieur en op de werkvloer. Wilt u planten die een ontspannend gevoel geven of juist een activerende werking hebben? Elke plant heeft bijzondere kenmerken zoals de kleur of de vorm van het blad en kan een sfeer in een ruimte benadrukken. Wilt u advies over passend groen op kantoor? Wij kunnen helpen bij de keuze voor mooi en creatief groen!

De top 10 luchtzuiverende planten

KAMAL MEATTLE VERTELT HOE JE MAKKELIJK FRISSE LUCHT KUNT KWEKEN

Onderzoeker Kamal Meattle legt uit hoe de combinatie van drie alledaagse kamerplanten, bij gebruik op specifieke plaatsen thuis of op kantoor, kan resulteren in een meetbaar schoner binnenklimaat.

Onderzoek naar de beste luchtzuiverende plant

Drie onderzoekers van Wageningen University & Research vertellen over de potentie van planten als luchtzuiveraars. Planten geven een gebouw niet alleen een prettige uitstraling, ze zuiveren ook nog eens de lucht. Al in 1989 wees een NASA-studie uit dat kamerplanten de lucht in gebouwen kunnen zuiveren van giftige stofdeeltjes. Verschillende soorten planten bezitten de eigenschap een positief effect te hebben op het welzijn van mensen.

INNOVATIVE PLANT TECHNOLOGY

Dr. Ronald Wood doet al vijftien jaar onderzoek naar de rol van planten bij de verbetering van het binnenmilieu. Met name zijn laatste onderzoek ‘Pot plants clean air’ is een belangrijk onderzoek op dit gebied.

Dr. Wood is onder andere lid van de International Society for Indoor Air Quality (ISIAQ) en ‘The Clean Air Society of Australia and New Zealand’ (CASANZ), Indoor Air Special Interest Group.