Top 7 grote kantoorplanten

Grote kantoorplanten geven uw interieur een krachtige uitstraling. Een boom in de entree of lunchruimte haalt het gevoel van buiten naar de werkvloer. Of wat denkt u van een plant van ruim twee of misschien zelfs drie meter hoog in een open kantoorruimte?

Groene kantoren zijn tegenwoordig heel gewoon: ze werken stimulerend en ontspannend tegelijk. Gezond werken staat hoog op de agenda van veel bedrijven, overheidsinstellingen en zorgorganisaties. Grote kantoorplanten of bomen op kantoor dragen daar extra aan bij doordat zij met meer bladoppervlak een grotere luchtzuiverende werking hebben dan kleinere planten.

Specialist in grote planten op kantoor

Hoogendoorn Projectbeplanting is dé groenspecialist met een eigentijdse blik op interieurs! We gebruiken graag grote en opvallende planten om een statement te maken. In elk kantoor is op een indrukwekkende manier groot groen toe te voegen en wij denken graag mee. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden of kosten? Neem dan contact op met een van onze experts op dit gebied.

Onze top 7 grote kantoorplanten:

  1. Areca palm & Caryota palm
  2. Ficus
  3. Schefflera
  4. Rhapis exelsca
  5. Pleomele
  6. Beaucarnea
  7. Yucca

In het overzicht hieronder gaan we dieper in op deze top 7 grote kantoorplanten. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden bij u op kantoor? Wij adviseren u graag!

1. Areca palm & Caryota palm

Deze grote palmen kunnen van elk kantoor een urban jungle maken! Een indrukwekkende Areca palm van ruim 3 meter is daarnaast een perfecte luchtzuiverende plant. De felgroene kleur en sierlijke bladeren spreken bijna iedereen aan. De Caryota, ookwel Scheurpalm genoemd door het gekartelde blad, heeft een flink volume en kan ook zeker 3 meter hoog worden. Deze palm kan in tegenstelling tot de Areca op een relatief donkere plek staan.

2. Ficus

De ficus is er in oneindig veel soorten en al jaren een populaire plant voor op kantoor en in de Nederlandse huiskamer! Een Ficus benjamina heeft klein blad en is een stijlvolle plant, maar de Ficus lyrata heeft juist grote bladeren en heeft een weelderige uitstraling. De Ficus microcarpa lijkt op een bonsai boompje, maar dan groter! Alle soorten houden van veel licht en water. De ficus is verkrijgbaar van één tot wel zes meter hoog.

3. Schefflera

Schefflera’s hebben een duidelijk herkenbaar blad in de vorm van een hand. De plant wordt hierdoor ook wel vingersboom genoemd. De schefflera komt van oorsprong uit Australie en de meeste varianten houden van een lichte plaats. De plant is sierlijk en er zijn verschillende soorten met donkergroen, lichtgroen of (gedeeltelijk) geel blad. De Schefflera groeit in vergelijking met andere planten erg snel waardoor het belangrijk is goed en regelmatig vakkundig te snoeien.

4. Rhapis exelsca

Deze tropische stokpalm is in de jungle van Zuidoost Azië gewend om onder de bladeren van andere planten te groeien en kan daarom goed tegen schaduw. Bij de Rhapis groeien bovenin steeds weer nieuwe groene bladeren en onderin worden bladeren bruin en vallen eraf. Dit is het natuurlijke proces van de plant. Goed snoeiwerk is essentieel voor een mooi behoud van het groene blad van de Rhapis. De plant is sterk en kan relatief goed tegen tocht.

5. Pleomele

De Pleomele behoort tot de Dracaeana-familie en wordt ook wel Drakenbloedboom genoemd in Nederland omdat een roodkleurig hars uit de plant kan komen. De Pleomele kan in de halfschaduw staan en is daarom zeer geschikt voor op kantoren. Het decoratieve blad kan meerdere kleuren hebben, van bijna witte strepen tot donkergroene delen.

6. Beaucarnea

Deze tropische plant groeit van oorsprong in Zuid-Amerika. Door de dikke stam aan de onderkant wordt deze plant ook wel Olifantenpoot genoemd. De Beaucarnea heeft veel direct licht nodig en doet het dus goed bij het raam of in een atrium. De plant is in royale afmetingen zeker niet alledaags en trekt absoluut de aandacht van medewerkers en bezoekers.

7. Yucca

De Yucca komt van oorsprong uit Midden-Amerika en het zuiden van Noord-Amerika (uit Yucca Valley bijvoorbeeld) en behoort tot de familie van de succulenten, net zoals de Beaucarnea. Deze ruige woestijnplant staat graag op een zonnige plaats en is een populaire kamerplant in Nederland. Het blad is strak, stevig en heeft scherpe punten. De plant staat rechtop, heeft precies voldoende water nodig en kan heel snel groeien bij goede verzorging!

Natuurlijk zijn naast deze top 7 grote kantoorplanten nog veel meer tropische planten geschikt voor bijzondere en mooie kantoren. Kijk voor planten zoals de Croton, Strelitzia, Sansevieria, Alocasia en Monstera op de hydrocultuurpagina of bij de top 10 kantoorplanten. Bent u enthousiast geworden over grote kantoorplanten en bomen voor kantoor? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies.