Moswand op kantoor

Mos is een natuurproduct dat toepasbaar is in elk interieur. Zelfs op plaatsen waar geen daglicht komt. Een moswand of mosschilderij heeft een jarenlange levensduur, omdat het mos is geïmpregneerd met milieuvriendelijk glycerine. Dat zorgt er voor dat het mos soepel en stofafstotend wordt. Een moswand op kantoor is een trendy en ruimtebesparende groene toevoeging waar geen onderhoud bij nodig is. Een fantastische manier om veel groen naar binnen te halen!

Maak mos de eyecatcher van het interieur

Mos in het interieur is op verschillende manieren toe te passen: moswanden, mospanelen en mosschilderijen. Wij gebruiken mos in verschillende soorten en kleuren. Ons mos is leverbaar in iedere gewenste vorm of afmeting.

Het maken van een moswand is maatwerk. Elke creatie wordt uitgedacht en met de hand op een muur of paneel geplakt. De exacte kosten van een moswand hangen af van welk mos en welke afwerking je kiest.

Mospanelen

Met een mospaneel kunnen we een stuk muur bedekken om een natuurlijk gevoel te creëren. Een mospaneel is altijd maatwerk en wordt door ons zelf ontworpen. Het mos ziet er niet alleen prachtig uit maar draagt ook bij aan de akoestiek. Drukke kantoortuinen worden hierdoor prettiger om in te werken omdat het mos een deel van het geluid absorbeert.

Uitgelichte moswand-projecten:

Door heel Nederland voorzien wij kantoren, horeca, zorg- en onderwijsinstellingen van moswanden!

De Sleutels

Bij woningcorporatie De Sleutels gaan ze voor een goed thuis. Je thuis voelen is belangrijk, zowel in huis als op de werkvloer. Met deze filosofie in ons achterhoofd gingen we aan de slag bij De Sleutels. Tijdens dit project kregen we de vrijheid om écht outside the box te denken. En dat zie je!

MBO Utrecht Columbuslaan

Na een aantal vestigingen van groen te hebben voorzien, was nu MBO Utrecht Columbuslaan aan de beurt. Een gezonde leeromgeving zorgt voor gelukkige leerlingen. Contact met de natuur maakt creatiever, socialer en gezonder.

Bolster

Bolster, een investeringsmaatschappij in Amsterdam, maakt met respect, plezier en ambitie het verschil voor ondernemers. Op die wijze hebben wij op onze beurt, samen met onze partner en kantoorinrichter iL Office, het kantoor weten om te toveren tot een groene werkomgeving.

Soorten mos

Moswanden zijn te bevestigen op iedere ondergrond, in iedere vorm en op bijna elke plek. Alle soorten mos hebben een eigen unieke uitstraling.

Platmos

Gerimpeld platmos / Lappenmos ofwel Plagiothecium undulatum komt algemeen voor in Europa, ook in Nederland. Het mos is zoals de naam zegt vrij plat, ca 10 tot 20 mm.  Dit mos wordt op dezelfde wijze geprepareerd en gekleurd als het Rendiermos waardoor deze zacht blijft, vuil-afstotend is en zeer lang de kleur behoud. Dit mos wordt door ons bevestigd met speciale lijm, met als basisbestanddeel aardappelzetmeel. Beschikbare kleur is Green.

Bolmos

Bolmos (officiële naam Leucobryum glaucum) is een bladmos en komt algemeen voor in Europa, ook in Nederland. Het mos is ca. 10 tot 50 mm. hoog  Dit mos wordt op dezelfde wijze geprepareerd en gekleurd als het Rendiermos  en Lappenmos waardoor deze zacht blijft, vuil-afstotend is en zeer lang de kleur behoud. Dit mos wordt door ons bevestigd met speciale lijm, met als basisbestanddeel aardappelzetmeel. Beschikbare kleur is SpringGreen en MossGreen. Bolmos is vanwege de dikte en structuur moeilijk te prepareren, waardoor deze het kostbaarste is.

Rendiermos

Cladonia stellaris groeit in Noorwegen. Het mos wordt op een verantwoorde manier geoogst, er wordt geen schade toegebracht aan de natuur en het mos groeit weer terug aan. Het heeft een sponsachtige structuur en een hoge akoestische demping. Rendiermos is leverbaar in de standaardkleuren Moss Green, Middle Green, Spring Green, Old Spring en Naturel. De gebruikte kleurstoffen zijn niet toxisch en zeer kleurvast.

Mosschilderijen: uniek groen op kantoor

Op zoek naar een bijzondere invulling van de wand? Het mos is ook leverbaar als schilderij. Met de juiste lijst krijgt het mos de uitstraling die bij het interieur past. Van hout tot staal. Van rond tot een rechthoek. Wij denken graag met u mee over de afmeting, vorm en lijst. Zo springt het schilderij gelijk in het oog op kantoor.

Wij adviseren u hier graag over.

Infographic voordelen van mos

De voordelen van mos in een werkomgeving:

→ Moswanden zijn onderhoudsvrij. Geniet zelfs op plekken met weinig daglicht van een groene werkomgeving.

→ Moswanden worden met de hand gemaakt. Daardoor is elke vorm, maat en gewenste samenstelling mogelijk.

→ Moswanden zijn geïmpregneerd met milieuvriendelijk glycerine. Dit maakt ze soepel en  stofafstotend.

→ Moswanden verbeteren de akoestiek. Zachte materialen, waaronder mos, absorberen geluid. Hierbij geldt hoe dikker het mos hoe beter. 

→ Moswanden zien wij als ruimtebesparend groen. Zo kunnen zelfs kleine ruimtes omgetoverd worden tot een groene omgeving zonder dat het veel ruimte inneemt. 

→ Moswanden werken rustgevend. Geniet op kantoor van de natuur met uitzicht op het mos. De serene uitstraling verlaagt stress en verhoogt de concentratie! 

→ Moswanden hebben een lange levensduur. Dit maakt het een duurzaam product, waar iedereen op kantoor extra lang van geniet. 

Benieuwd naar onze moswanden in kantoorruimtes? Check dan onze Instagram of LinkedIn pagina.

Brandveiligheid van mos

Recent plaatsten we bij MBO Utrecht een hoge moswand van twee verdiepingen hoog. Bij een moswand van zo’n formaat is het extra belangrijk om de brandveiligheid te waarborgen. In samenwerking met de brandweer en MBO Utrecht voerden we een uitgebreide test uit. De uitkomst? De moswand vatte geen vlam. Ons mos is daarmee volledig brandveilig verklaard.

Installatie moswand

Ons mos wordt met de hand geplakt. Zo kunnen wij een moswand in elk formaat en vorm maken. Maar dat niet alleen, het maakt elke moswand uniek.

installatie moswand

Moswand logo’s

Een moswand op zichzelf is al een eyecatcher, maar voeg daar een logo aan toe en het plaatje is compleet. In het ontwerp van een moswand kunnen wij jouw logo verwerken. Een unieke manier om een logo nog meer op te laten vallen. Er zijn talloze mogelijkheden. Van diverse kleuren mos tot het logo in de kleuren van jouw huisstijl. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij denken graag met je mee!

Moswand logo

Inspiratie voor een groene werkomgeving

Bekijk voor meer inspiratie en informatie over mos ook onze website mosopkantoor.nl

Bekijk ook onze andere groentoepassingen:

Groene wand

Groene wanden

Livepicture

Livepicture

Biomontage

Biomontage

Wall planters

Wall planters

Roomdividers

Room dividers