Moswand

Mos is een natuurproduct dat toepasbaar is in elk interieur. Zelfs op plaatsen waar geen daglicht komt. Een moswand of mosschilderij heeft een jarenlange levensduur, omdat het mos is geïmpregneerd met milieuvriendelijk glycerine dat er voor zorgt dat het mos soepel, stofafstotend en brandvertragend wordt. Een moswand is al mogelijk vanaf € 225,- per m2.

Maak mos de eye-catcher van uw interieur

Mos in het interieur is op verschillende manieren toe te passen: moswanden, mospanelen en mosschilderijen. Wij gebruiken mos in verschillende soorten en kleuren. Ons mos is leverbaar in iedere gewenste vorm of afmeting.

Mospanelen

Met een mospaneel kunnen we een stuk muur bedekken om een natuurlijk gevoel te creëren. Een mospaneel is altijd maatwerk en wordt door ons zelf ontworpen. Het mos ziet er niet alleen prachtig uit maar draagt ook bij aan de akoestiek. Drukke kantoortuinen worden hierdoor prettiger om in te werken omdat het mos een deel van het geluid absorbeert.

Soorten mos

Platmos
Gerimpeld platmos / Lappenmos ofwel Plagiothecium undulatum komt algemeen voor in Europa, ook in Nederland. Het mos is zoals de naam zegt vrij plat, ca 10 tot 20 mm.  Dit mos wordt op dezelfde wijze geprepareerd en gekleurd als het Rendiermos waardoor deze zacht blijft. brandvertragend, vuil-afstotend en zeer lang de kleur behoud. Dit mos wordt door ons bevestigd met speciale lijm, met als basisbestanddeel aardappelzetmeel. Beschikbare kleur is Green.

Bolmos
Bolmos (officiële naam Leucobryum glaucum) is een bladmos en komt algemeen voor in Europa, ook in Nederland. Het mos is ca. 10 tot 50 mm. hoog  Dit mos wordt op dezelfde wijze geprepareerd en gekleurd als het Rendiermos  en Lappenmos waardoor deze zacht blijft. brandvertragend, vuil-afstotend en zeer lang de kleur behoud. Dit mos wordt door ons bevestigd met speciale lijm, met als basisbestanddeel aardappelzetmeel. Beschikbare kleur is SpringGreen en MossGreen. Bolmos is vanwege de dikte en structuur moeilijk te prepareren, waardoor deze het kostbaarste is.

Rendiermos
Cladonia stellaris groeit in Noorwegen. Het mos wordt op een verantwoorde manier geoogst, er wordt geen schade toegebracht aan de natuur en het mos groeit weer terug aan. Het heeft een sponsachtige structuur en een hoge akoestische demping. Rendiermos is leverbaar in de standaardkleuren Moss Green, Middle Green, Spring Green, Old Spring en Naturel. De gebruikte kleurstoffen zijn niet toxisch en zeer kleurvast.

Mosschilderijen

Het mos is ook leverbaar als schilderij. Met de juiste lijst krijgt het mos de uitstraling die bij uw interieur past. Leverbaar in diverse afmetingen. Wij adviseren u hier graag over.

Installatie moswand

Moswand logo’s

Inspiratie

Bekijk voor meer inspiratie en informatie over mos ook onze website mosopkantoor.nl

Bekijk ook onze:

Groene wand

Groene wanden

Livepicture

Livepicture

Biomontage

Biomontage

Wall planters

Wall planters

Roomdividers

Room dividers