Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Wij werken niet alleen met groen, maar werken zelf ook groen. Voor Hoogendoorn Projectbeplanting is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, waaronder duurzaamheid erg belangrijk. Daarnaast doen wij ook aan MVI: Maatschappelijk Verantwoord Inkopen. Benieuwd naar hoe wij dit aanpakken?

Duurzame doelen

Hoogendoorn in 2030

Wij werken hard om Hoogendoorn nog groener te maken. We zijn goed op weg, maar het kan altijd beter. Daarom hebben wij onszelf groene doelen gesteld. Zo willen we in 2030 een volledig elektrisch wagenpark hebben en gevestigd zijn in een klimaatneutraal pand. Dat laatste doel hebben wij in 2022 al verwezenlijkt. Wij zijn verhuisd naar een bedrijfspand met energielabel A+++. Voorzien van zonnepanelen en warmtepompen. Zo dragen we bij aan een duurzamere manier van ondernemen. 

Zoals gezegd zijn we al goed op weg. Benieuwd naar welke stappen wij al hebben gezet? Neem een kijkje hieronder! 

MVO - verduurzaming

Ons team

Divers en uniek

Team Hoogendoorn

Wij stellen je graag voor aan Jamal. Binnen ons team staat hij ook wel bekend als de wandelende plantenencyclopedie. Niet alleen zijn plantenkennis is uniek, maar ook zijn verhaal. In 2016 vlucht Jamal naar Nederland. Via de Gemeente Nieuwegein begint hij aan een traject om werk te zoeken. Eén ding weet hij zeker. Jamal wil dolgraag met planten werken. Hoogendoorn Projectbeplanting komt op zijn pad en hij besluit te solliciteren als medewerker interieurbeplanting. Nadat hij alle verschillende planten uit de voorraad aanwijst met de juiste naam, was er geen twijfel meer mogelijk. Zijn gedrevenheid om Nederlands te leren en ongekende plantenkennis maken hem van grote waarde. Jamal hoort thuis in het team van Hoogendoorn Projectbeplanting. En daar zijn wij trots op! 

Wat je aandacht geeft groeit. Daarom geven wij niet alleen onze planten, maar ook ons team aandacht. Ons team is uniek, divers en gedreven. Medewerker interieurbeplanting een mannenbaan? No way! Wij bouwen op de powervrouwen in ons team. Samen maken we Nederland een stukje groener én gezonder.  

Onze partners 

Duurzaam en groen 

Wij werken niet alleen aan een duurzamer Hoogendoorn Projectbeplanting. Dit doen we samen met onze partners. Partners waarbij duurzaamheid hoog in het vaandel staat, net als bij ons.  

Vattenfall 

Planten zijn gezond, dat is Vattenfall met ons eens. Met hun slogan: “fossielvrij leven binnen één generatie” was het gelijk een match. Een groene omgeving maakt mensen gezonder, relaxter én productiever.  

Hoogendoorn Projectbeplanting creëert een duurzame groenbeleving op iedere werkplek. Speciaal voor klanten van Vattenfall hebben wij twee duurzame concepten voor interieurbeplanting op kantoor samengesteld. 

 GRØNN 

Samen met GRØNN werken wij aan een betere wereld. De systemen van GRØNN zijn volledig lokaal geproduceerd (Made in Holland) en duurzaam. De basis van de plantenbakken is gemaakt van RVS en staal. Deze basismaterialen worden gemaakt van gerecyclede producten, hebben een lange levensduur en zijn 100% circulair.  

 

Onze partners 

 Nieuwkoop 

Voor het kweken van onze planten werken wij uitsluitend met duurzame partners. Onze kwekers investeren in het verminderen van hun CO2-uitstoot, vangen regenwater op om de planten van water te voorzien en hanteren een zo optimaal mogelijk recyclingproces. Vanzelfsprekend beschikken zij over MPS-certificaten die aantonen dat ze milieu en duurzaamheid écht serieus nemen. 

 VLM 

VLM is begaan met hun planten, mensen en de planeet. Dat maakt het zo’n fijne partner. Zo gaan ze onder andere voor maximale biologische gewasbescherming. Indien mogelijk worden er zelfs geen gewasbeschermingsmiddelen gebruikt. Dat maakt dat de planten bij VLM een goed leven hebben. 

 

 

 

Inspiratie voor meer groen

Neem voor meer inspiratie ook eens een kijkje bij onze projecten.

Infographic effect van groen op kantoor

Wageningen University & Research

Wetenschappers tonen al jaren aan dat goed onderhouden planten zorgen voor een hogere productiviteit. De laatste tijd wordt steeds meer duidelijk dat mensen zich prettiger voelen in een natuurlijke omgeving. Veel studies geven een genetische verklaring: mensen hebben zich altijd in een natuurlijke omgeving ontwikkeld. Pas de laatste 100 jaar werken mensen op kantoren maar we voelen ons nog steeds beter thuis in een groene en natuurlijke omgeving en we presteren dan ook beter.

Onderzoekers van Wageningen University & Research vertellen over de potentie van planten als luchtzuiveraars. Diverse media schreven over de voordelen van groen op de werkvloer, zoals het Algemeen Dagblad en RTL Nieuws.