Planten voor op school

Hoogendoorn Projectbeplanting is specialist in het creatief invullen van groenconcepten in het onderwijs. Op scholen is de behoefte ontstaan om dichter bij de natuur te komen. Het creëren van rustgevende en gezonde omgevingen voor leerlingen en docenten staat daarbij voorop. Met planten op school haal je de natuur naar binnen!

Lees verder en ontdek alles over groen en onderwijs!

Uitgelichte projecten: planten op school

Door heel Nederland voorzien wij onderwijsinstellingen van groen en maken wij leren een stukje relaxter & gezonder!

Het Zandkasteel

Het microdorp van Amsterdam Zuidoost: Het Zandkasteel. Dit monumentale gebouw lijkt door de bijzondere architectuur op een levensgroot zandkasteel. Het is een plek waar werk, wonen, horeca en sinds kort onderwijs samenkomen.

Yuverta

Bij Yuverta in Houten hebben we in de hal van de middelbare school drie wanden van 12 meter hoog voorzien van moscirkels in verschillende afmetingen. Hierdoor zijn de moscirkels vanaf elke verdieping van de school te bewonderen.

Kindercampus Mokum

Bij Kindercampus Mokum staat de ontwikkeling van het kind centraal in alles wat ze doen. Vanzelfsprekend hoort daar een groene én gezonde leeromgeving bij. Ook de werkruimtes voor docenten zijn getransformeerd tot een groene werkplek! 

Onderhoud: geen zorgen & drie jaar zorgeloos groengarantie

Hoogendoorn Projectbeplanting adviseert altijd onderhoud van interieurbeplanting bij onderwijsinstellingen. Door de verzorging van planten op basis van hydrocultuur door onze vakmensen blijven deze mooi en krijg je garantie! Ben je benieuwd naar de verschillende mogelijkheden?

Bekijk onze pagina over onderhoud of neem contact met ons op.

Onze groene mogelijkheden

Planten voor op school moeten vaak voldoen aan specifieke eisen. Wij hebben oplossingen ontwikkeld speciaal voor scholen en zorginstellingen die tegen een stootje kunnen en zeker net zo mooi en trendy zijn! Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor uw school? Bel Hoogendoorn Projectbeplanting voor persoonlijk advies of dien een terugbelverzoek in.

Creëer een positieve, inspirerende sfeer en zorg voor blije mensen met onze groene mogelijkheden.

Gastlessen

Hoogendoorn Projectbeplanting organiseert regelmatig gastlessen in samenwerking met Yuverta. In de plantenhal verwelkomen we de leerlingen van deze school uit om hen alles te leren over ons vakgebied. Wat houdt interieurbeplanting precies in? Dat leggen wij met plezier uit tijdens deze lessen. Want jongvolwassenen inspireren is iets wat wij graag doen.

Ook geïnteresseerd in deze gastlessen voor jouw school of onderwijsinstelling? Neem contact met ons op, en wie weet leren we binnenkort jouw leerlingen alle ins en outs van ons vak.

aanvragen hydrocultuur planten


Onderzoek naar planten op school

Er is veel onderzoek gedaan naar het effect van planten op scholen. Hieronder vind je een aantal van deze onderzoeken. Scroll verder en ontdek de voordelen van groen in het onderwijs.

Planten kinderdagverblijven en opvang

Een groene omgeving heeft een positieve invloed op de hersenen, vooral bij jonge kinderen. Hun brein is nog volop in ontwikkeling en erg beïnvloedbaar. Kinderen die spelen en leren in een groene omgeving hebben onder andere minder concentratieproblemen (bron: studie UHasselt en UGent). Daarom is het slim om de plekken waar kinderen het meeste tijd doorbrengen te vergroenen: zoals het kinderdagverblijf.

 

Plant in de klas

Er wordt al jaren onderzoek gedaan naar de gezonde effecten van planten. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en houden je op de hoogte op deze pagina.

TNO en Fytagoras hebben onderzoek gedaan naar de effecten van planten in de klas. Op school is het belangrijk om verbinding te maken met de natuur en een groene gezonde omgeving te bieden aan medewerkers en leerlingen. Planten dragen onder andere positief bij aan de luchtvochtigheid op school. Het binnenklimaat in de klas verbetert door onder andere een afname van CO2 en onfrisse geurtjes. Leerlingen zijn creatiever en presteren aanzienlijk beter dan wanneer er geen planten in de klas aanwezig zijn.

Niet alle planten doen evenveel voor de luchtzuivering in de klas. Ben je benieuwd welke klanten een luchtzuiverende werking hebben? Bekijk onze top 10 luchtzuiverende planten!

Het verband tussen groen en gezondheid

In het onderzoek van Jolanda Maas wordt er gesproken over ‘Groene Gezonde Studenten’. Jolanda Maas, senior researcher op de afdeling klinische psychologie aan de VU, doet onderzoek naar het verband tussen groen en gezondheid.

Uit haar onderzoek blijkt dat er steeds meer bewijs is dat groen bijdraagt aan de gezondheid van mensen. Zowel mentale gezondheid als lichamelijke gezondheid worden bevorderd door een omgeving met meer groen.

Benieuwd naar de invloed van planten op leerprestaties? Lees dan dit blog en kom erachter wat planten precies doen!

Inspiratie