Planten voor op school

Hoogendoorn Projectbeplanting is specialist in het creatief invullen van groenconcepten in het onderwijs. Op scholen is de behoefte ontstaan om dichter bij de natuur te komen. Het creëren van rustgevende en gezonde omgevingen voor leerlingen en docenten staat daarbij voorop. Met planten op school haalt u de natuur naar binnen!

Planten op school zorgen voor:

  • Een rustgevende omgeving
  • Meer creativiteit en een betere concentratie
  • Het afbreken van onfrisse geuren
  • Reductie van CO2 in de lucht
  • Gezonder werken & leren

Uitgelichte projecten: planten op school

Door heel Nederland voorzien wij onderwijsinstellingen van groen en maken wij leren een stukje relaxter & gezonder!

MBO Utrecht Columbuslaan

Na een aantal vestigingen van groen te hebben voorzien, was nu MBO Utrecht Columbuslaan aan de beurt. Een gezonde leeromgeving zorgt voor gelukkige leerlingen. Contact met de natuur maakt creatiever, socialer en gezonder.

Leidsche Rijn College

Wij maken niet alleen kantoren in Nederland groener én gezonder, maar ook het onderwijs. Een jaar geleden voorzagen wij de lerarenkamer van het Leidsche Rijn College al van groen. Nu waren ook de kantine en de entree van de school aan de beurt.

MBO Utrecht Daltonlaan

MBO Utrecht is verankerd in de regio Utrecht. Wij hebben een concept ontwikkeld met twee uitgangspunten. De twee uitgangspunten komen samen in ons groenplan. Doordat we werken met een concept dat op alle locaties is doorgevoerd is het makkelijk flexibel om te gaan met verhuizingen binnen de organisatie.

Planten op school

Gespecialiseerd groen voor op scholen

Planten voor op school moeten vaak voldoen aan specifieke eisen. Wij hebben oplossingen ontwikkeld speciaal voor scholen en zorginstellingen die tegen een stootje kunnen en zeker net zo mooi en trendy zijn! Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw school? Bel Jelle Hoogendoorn voor persoonlijk advies of dien een terugbelverzoek in.

Onderzoek naar groen op school

Er wordt al jaren onderzoek gedaan naar de gezonde effecten van planten. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en houden u op de hoogte op deze pagina.

Ook op school is het belangrijk om verbinding te maken met de natuur en een groene gezonde omgeving te bieden aan medewerkers en leerlingen. Planten dragen onder andere positief bij aan de luchtvochtigheid op school. Bij een luchtvochtigheid van onder de 40% of boven de 60% kunnen virussen makkelijk overleven. In schoolgebouwen is vaak sprake van een lage luchtvochtigheid, door klimaatbeheersingssystemen. Planten zorgen dat de luchtvochtigheid toeneemt en dat de verspreiding van griepvirussen wordt beperkt.

Unieke luchtzuiverende plantenbak

Door onze unieke luchtzuiverende plantenbak toe te voegen creëren we veilige en schone lucht. Hiermee voorkomen we zoveel mogelijk de verspreiding van bacteriën en virussen (ook COVID-19). Benieuwd naar de werking van de bak in combinatie met luchtzuiverende planten? Bekijk nu ook onze speciale pagina over luchtzuivering op kantoor en op school.

Plant in de klas

TNO en Fytagoras hebben onderzoek gedaan naar de effecten van planten in de klas. Het binnenklimaat in de klas verbetert door onder andere een afname van CO2 en onfrisse geurtjes. Leerlingen zijn creatiever en presteren aanzienlijk beter dan wanneer er geen planten in de klas aanwezig zijn.

Niet alle planten doen evenveel voor de luchtzuivering in de klas. Bent u benieuwd welke klanten een luchtzuiverende werking hebben? Bekijk onze top 10 luchtzuiverende planten!

 

Onderhoud: geen zorgen & garantie

Hoogendoorn Projectbeplanting adviseert altijd onderhoud van interieurbeplanting bij onderwijsinstellingen. Door de verzorging van planten op basis van hydrocultuur door onze vakmensen blijven deze mooi en krijgt u garantie! Bent u benieuwd naar de verschillende mogelijkheden?

Bekijk onze pagina over onderhoud of neem contact met ons op.

Inspiratie