Gezonde planten met unieke luchtzuiverende plantenbak

Wilt u een gezond binnenklimaat? Planten in combinatie met een unieke luchtzuiverende plantenbak zorgen voor schone, prettige en gezonde lucht.

De volgende stap in gezonder werken:

Speciaal ontwikkelde filters en echte planten zorgen voor een optimaal klimaat in kantoor of op school. Metingen zorgen voor de juiste inzichten en instellingen van de filters.

Wat doen de plantenbak en planten precies?

 • Vernietiging van aerosolen (virusverspreiders van o.a. COVID-19)
 • Filtering van schimmels, bacteriën, pollen, stofdeeltjes en giftige stoffen
 • Verbetering van luchtvochtigheid
 • Verlaging van het CO2 gehalte in de ruimte

Inclusief:

 • Sensoren die het binnenklimaat continu monitoren
 • Online dashboard met virusindex
 • Meldingen over de veiligheid van het actuele binnenklimaat

Wilt u meer weten over de mogelijkheden met virusvrij werken? Neem dan contact met ons op.

Voorkom verspreiding van het coronavirus op school en op kantoor

De luchtzuiverende plantenbak integreert een luchtfilter, luchtionisator en ultra violette (UVC) reiniger in één professioneel systeem: de BoAirCleaner. Dit systeem heeft een luchtreinigingscapaciteit van 25m3 of 50m3 per uur. Door het aantal BoAirCleaners in de bak uit te breiden is er voldoende capaciteit voor elke ruimte te creëren.

Verbeter het binnenklimaat en werk virusvrij met planten

Het toevoegen van luchtzuiverende planten in de luchtzuiverende plantenbak zorgt voor een extra gezonde werking. Planten kunnen namelijk iets dat geen enkele filter kan: ze zetten CO2 om in zuurstof. Daarnaast verbeteren ze de luchtvochtigheid. Een te lage luchtvochtigheid op kantoor draagt bij aan een snelle verspreiding van virussen en de levensvatbaarheid van een virus in een omgeving. Dit geldt ook voor COVID-19 .

Bij een luchtvochtigheid van onder de 40% en boven de 70%  kunnen virussen gemakkelijker overleven. Door klimaatbeheersing is in kantoren vaak sprake van een lage luchtvochtigheid, maar planten verbeteren dit.

De ontwikkeling van de luchtzuiverende plantenbak met planten

Al ruim twee jaar zijn Boflora en Hoogendoorn Projectbeplanting bezig met de ontwikkeling van de luchtzuiverende plantenbak gecombineerd met planten. De eigenaren van Boflora hebben een achtergrond als installatietechnisch adviseur en bedrijfskundig ingenieur en hebben de filters die we gebruiken ontwikkeld. Een gezond binnenklimaat creëren door planten toe te voegen is de specialiteit van Hoogendoorn Projectbeplanting. Samen zijn wij op zoek gegaan naar de ideale combinatie van producten om te zorgen dat mensen gezond kunnen werken zonder zich suf, moe en gestresst te voelen. Ook bleek onder andere in het griepseizoen het ziekteverzuim van medewerkers een aanzienlijk probleem te zijn voor werkgevers en natuurlijk voor de zieke medewerkers zelf.

COVID-19

In tijden van corona is het belang van een gezond binnenklimaat alleen maar toegenomen en wij dragen graag bij aan gezonde scholen en werkomgevingen.

Virus index luchtzuiverende plantenbak

Virusindex

Onze virusindex gebruikt de meetwaarden van de verschillende variabelen van de sensor om tot een samenvattend rapportcijfer over de luchtkwaliteit te komen. Dit rapportcijfer (van 1 tot 10) bepaalt de mate waarin de binnenlucht gevoelig is voor de verspreiding van virussen. Ook voor het coronavirus (COVID-19).

De luchtkwaliteit beïnvloedt onze gezondheid, het immuunsysteem en de weerstand die we kunnen bieden tegen virussen. Het optimaliseren hiervan, om veilige ruimten te creëren is de volgende stap in gezond werken.

Ventilatie op scholen: voorkom verspreiding van corona

Goede ventilatie op scholen en kantoren staat hoog op de agenda. Veel scholen zijn deze winter nog niet voorzien van goede ventilatiesystemen en kunnen daarmee geen gezond binnenklimaat voor onze kinderen en hun onderwijzers garanderen. De uitdaging ligt voornamelijk in de aanleg van complexe systemen en de kosten die daarmee gemoeid zijn. Een lokale oplossing kan uitkomst bieden qua implementatiesnelheid en kosten. Het meten van de luchtkwaliteit en de juiste filters inzetten is daarbij van groot belang.

Meten met sensoren

Voorafgaand aan het plaatsen van de plantenbak meten wij de luchtkwaliteit met een speciale sensor die we in de ruimte plaatsen. Aan de hand van de resultaten adviseren wij een op maat samengestelde plantenbak met de juiste filters en planten om de lucht zo schoon mogelijk te krijgen en houden.

Via een online en realtime inzichtelijk dashboard zijn de waarden op elk moment te bekijken en bij overschrijding van bepaalde waarden kun je een melding krijgen. Wij helpen u met het bekijken van patronen, op bepaalde dagen bijvoorbeeld. Daarnaast krijgt u advies hoe je het op kunt lossen. Het is ook mogelijk om de gemeten waarden van verschillende klaslokalen of ruimten op kantoor met elkaar te vergelijken.

Onze sensoren meten:

 • Temperatuur
 • Luchtvochtigheid
 • CO2
 • Fijnstof (PM2.5)
 • TVOC’s (vluchtige organische stoffen)
 • Stikstofdioxide
 • Koolmonoxide
 • Ozon
 • Luchtdruk
 • Geluid

GRATIS CO2-meter voor scholen: vraag nu aan!

Meet de luchtkwaliteit op school met een CO2-meter

Onze gratis CO2-meters werken als een stoplichtsysteem: Als het lampje op de meter groen is, wordt er voldoende geventileerd. De CO2-concentratie is dan voldoende laag en er is genoeg schone lucht in de ruimte. Is het lampje oranje? Dan is er minder schone lucht in de ruimte en moeten de ramen en deuren open. Als het lampje rood is kunnen de kinderen en hun onderwijzers het beste het klaslokaal verlaten.

We stellen 60 CO2-sensoren GRATIS ter beschikking

De voorwaarden om mee te doen aan deze actie zijn:
Alleen voor scholen
Maximaal 6 sensoren per school/organisatie
Bij voorkeur ophalen (opsturen tegen meerprijs ook mogelijk)
Na gebruik (max 2 maanden) komt de sensor retour
Wie het eerst komt het eerst maalt: op = op

Er zijn geen verdere verplichtingen of voorwaarden: 100% gratis

Heeft u interesse? Stuur een e-mail naar info@hoogendoornprojectbeplanting.nl en wij nemen contact met u op!

Service & onderhoud

Voor een goede werking van de filters en de planten is professioneel onderhoud nodig. De planten onderhouden wij elke maand. Ook controleren wij de filters op die momenten. Bij normaal gebruik is het van belang dat de filters een keer per jaar vervangen worden.

Wilt u meer weten over onderhoud of over de kosten? Lees dan hier meer of neem contact op met een van onze adviseurs.

Luchtzuivering op kantoor

Inspiratie voor luchtzuiverende planten

Neem voor meer inspiratie ook eens een kijkje bij onze projecten.