Groene wanden

Een groene wand is een ruimtebesparend en trendy alternatief voor kantoorplanten. Onze groene wanden bestaan uit echte planten en geven een natuurlijke en levendige sfeer aan elke ruimte. We kunnen de wand beplanten met diverse soorten planten, voor een speels of juist modern effect. Ons systeem is overal toepasbaar, in iedere gewenste afmeting, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Plantenwand

Een plantenwand in kantoor brengt de voordelen van buiten zijn naar binnen. Levende planten aan de muur zijn geluiddempend, zuiveren de lucht en zorgen voor meer zuurstof. Mensen die in een groene ruimte werken ervaren minder stress, zijn minder vaak ziek en zijn productiever. Ook zijn planten in staat schadelijke stoffen op te nemen en af te breken. Hierdoor wordt langdurig binnen zijn prettiger.

Wat kost een groene wand?

De kosten van een plantenwand worden bepaald door een aantal factoren.

Plantenwand

 • De afmetingen van de wand;
 • De afwerking: de groene wand komt  in een reeds aanwezig kader, wordt afgewerkt met een zijpaneel of heeft geen extra afwerking nodig;
 • Verlichting als er onvoldoende daglicht is;
 • Een irrigatiesysteem of handmatige watervoorziening.

Bent u benieuwd wat uw plantenwand gaat kosten? Vul het formulier hiernaast in en u ontvangt binnen 48 uur een offerte! De mogelijkheid bestaat dat een groenadviseur aanvullende vragen heeft en telefonisch contact met u opneemt.

Wat kost uw plantenwand?

  Gewenste breedte van de plantenwand*

  Gewenste hoogte van de plantenwand*

  Op welk type achterwand bevestigen wij uw groene wand?

  Heeft u ook verlichting nodig (indien onvoldoende daglicht)?

  Wilt u graag zijpanelen bij uw groene wand?

  Bedrijfsnaam*

  Uw naam*

  Plaatsnaam*

  Telefoonnummer*

  E-mailadres*

  De afwerking van uw groene wand

  Groene wanden worden meestal gemaakt met zijpanelen. Deze zijn leverbaar in elke kleur en kunnen, samen met een van onze adviseurs, worden afgestemd op uw interieur.

  Is uw interieur nog in ontwikkeling? Dan kunt u er in een vroeg stadium voor kiezen de groene wand in een op maat gemaakt frame te laten plaatsen. Daarbij kan ook worden overwogen om een irrigatiesysteem te installeren. In samenspraak met uw interieurbouwer kiezen wij hiervoor de beste en mooiste oplossing.

  Montage en Onderhoud

  Ons systeem is te monteren in vrijwel iedere ruimte. Hoogendoorn Projectbeplanting zorgt er vervolgens voor dat uw groene wand lang mooi en groen blijft. Wij doen dit door middel van een speciaal onderhoudsprogramma voor groene wanden.

  De beplanting in de wand is voor 4 weken van water te voorzien. Bewatering kan handmatig of door middel van een irrigatiesysteem. Dit bepalen wij in samenspraak met de klant voorafgaand aan de montage.

  Installatie plantenwand

  Groene wand

  Voor elke klant en elk budget is een prachtige en gezonde groene wand te realiseren! Wanneer kiest u voor het ultieme groenproduct van nu?

   

  Subsidie voor groene wanden

  Goed nieuws! Vanaf juli 2021 kan je voor een inpandig muurbegroeiingssysteem, oftewel een plantenwand subsidie krijgen. Met de milieu-investeringaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) kan je een deel van aanschafkosten terugkrijgen. Hierdoor betaal je minder belasting. Met de MIA is 36% van de investeringskosten aftrekbaar. Met de VAMIL is dit 75%.

  De vereisten voor dit fiscale voordeel is dat de wand minimaal 5m2 moet zijn. Een interessant fiscaal voordeel voor een luchtzuiverende en gezonde groene wand!

  Benieuwd naar de mogelijkheden van een groene wand en de bijbehorende subsidie? Neem contact met ons op!

  Bekijk ook onze:

  Wall planters

  Wall planters

  Moswanden

  Moswanden

  Biomontage

  Biomontage

  Roomdividers

  Moswanden

  Livepicture

  Livepicture