Kantoorplant van de maand augustus: de Caryota

Caryota op kantoor De Caryota mitis, of vissenstaartpalm in het Nederlands, dankt zijn naam aan zijn rustieke bladeren. Deze lijken door hun gescheurde vorm op een vissenstaart. Onze kantoorplant van de maand augustus kantoorplant komt uit de palmenfamilie “Arecaceae”. 

Kantoorplant van de maand augustus

Deze kantoorplant oogt misschien niet meteen als een palm. Maar in het wild, waar hij 12 meter hoog kan worden, is hij duidelijk te herkennen als een palm. De Caryota is voornamelijk te vinden in de tropische jungles van Azië en Australië.

Verzorging van kantoorplanten

Onze kantoorplant van de maand augustus is erg dorstig. Wanneer hij te lang droog staat is dit duidelijk te zien, zijn onderste bladeren zullen verdorren. De diep donkergroene bladeren blijven het mooist als hij op een schaduwrijke plek staat. Stagneert de groei en maakt de plant lange tijd geen nieuw blad meer aan? Dan is het raadzaam hem iets dichter bij een raam te zetten. 

Onze groenexperts weten perfect hoe ze deze plant gelukkig houden. Een goede sproei- en snoeibeurt op zijn tijd is belangrijk om de Caryota in optimale staat te houden. Dit houdt niet alleen zijn bladeren schoon, het helpt preventief tegen ziekten en ongedierte.

Neem contact op met Jelle Hoogendoorn voor persoonlijk advies of neem alvast een kijkje op onze projectenpagina of op ons Pinterestprofiel. Bekijk ook ons Instagram profiel of onze LinkedIn showcasepagina.

 

   

      Kantoorplant van augustus 2020