Kantoorplant van de maand oktober: de Spathiphyllum

In ons blog over ziekteverzuim hebben we het gehad over de positieve effecten van luchtzuiverende planten. Maar voor welke plant ga je dan? Wij zijn fan van de Spathiphyllum, ook wel Lepelplant of Vaantjesplant genoemd. Daarom is deze natuurlijke luchtfilter onze kantoorplant van de maand oktober.

kantoorplant van de maand Oktober, de Spathiphyllum oftewel lepelplant

Kantoorplant van de maand

Met zijn donkere bladeren en witte bloemen past deze plant in iedere kantoorruimte. Gezamenlijk in een grote plantenbak of in zijn eentje, dankzij de dichte bebladering kan het allebei. De witte bloemen van de Spathiphyllum kunnen meerdere keren per jaar bloeien. Deze hebben de vorm van een lepel, vanwaar de Nederlandse naam ‘lepelplant’ 

Verzorging van kantoorplanten

Deze kantoorplant van de maand oktober zorgt, doordat hij zo vol is, voor een goedgevulde plantenbak. Hij maakt van iedere kantoorruimte iets bijzonders. De Spathiphyllum is erg dorstig en houdt niet van direct zonlicht. Is er op kantoor een schaduwrijke hoek waar geen enkele plant het naar zijn zin heeft? Grote kans dat dit de perfecte match is! Onze planten zijn gekweekt zijn op hydrocultuur en onze vakmensen zijn gespecialiseerd in het onderhouden van deze planten.

 

Nieuwsgierig of de kantoorplant van de maand oktober zijn gezonde werk kan doen? Neem contact op met Jelle Hoogendoorn of neem alvast een kijkje op onze projectenpagina of op ons Pinterestprofiel.

Kantoorplant van de maand .    Planten in restaurant