Interieurbeplanting voor zorginstellingen

Hoogendoorn Projectbeplanting is specialist in het zorgvuldig invullen van groenconcepten die specifiek zijn afgestemd op de behoeften van zorginstellingen op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Uit onafhankelijke onderzoeken is gebleken dat planten een positieve invloed hebben op je gezondheid. Tijd doorbrengen in een groene omgeving en een gezond binnenklimaat kan leiden tot een sneller herstel. 

Haal buiten naar binnen met planten in de zorginstelling!

Planten in een zorginstelling zorgen voor:

  • Een rustgevende omgeving
  • Een gezonder binnenklimaat
  • Reductie van CO2 in de lucht
  • Sneller herstel
  • Een sfeervolle omgeving
  • Een prettig verblijf voor patiënten

Uitgelichte project: planten voor zorginstellingen

Door heel Nederland voorzien wij zorginstellingen van groen

Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP)

De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie is een vereniging voor en door psychiaters. Zij zetten zich dagelijks in voor ruim 3500 psychiaters (in opleiding). Om dit te bevorderen wilde de NVvP hun kantoor omtoveren tot een groene en gezonde omgeving. 

Federatie Medisch Specialisten

Het moderne en lichte kantoor van FMS vroeg om een groenplan met contrast. Het lichte hout voert de boventoon in het interieur. Wij zijn blij dat we bij hebben kunnen dragen aan een fijne en gezonde omgeving!

Arkin

23 verschillende locaties vragen om een goed doordacht groenplan. Op veel locaties is het belangrijk dat de planten en -bakken die we gebruiken tegen een stootje kunnen. Wij hebben speciale oplossingen ontwikkeld voor gespecialiseerde zorginstellingen.

Planten in de zorg

Onderzoek naar hydrocultuur planten in een zorginstelling

Juist in zorginstellingen is het belangrijk om een fijne en gezonde leefomgeving te creëren voor zowel patiënten als zorgmedewerkers. Planten dragen onder andere positief bij aan de luchtvochtigheid in een zorginstelling. Bij een luchtvochtigheid van onder de 40% of boven de 60% kunnen virussen makkelijk overleven. Planten zorgen dat de luchtvochtigheid toeneemt en dat de verspreiding van griepvirussen wordt beperkt. Daarnaast zorgt een groene omgeving voor een sneller herstel en een rustgevende sfeer.

Er wordt al jaren onderzoek gedaan naar de gezonde effecten van planten. Wij houden deze ontwikkelingen goed in de gaten. Op deze pagina kunt u hier alles over lezen!

aanvragen hydrocultuur planten


Onderhoud: geen zorgen & garantie

Hoogendoorn Projectbeplanting adviseert altijd onderhoud van interieurbeplanting bij onderwijsinstellingen. Door de verzorging van planten op basis van hydrocultuur door onze vakmensen blijven deze mooi en krijgt u garantie! Bent u benieuwd naar de verschillende mogelijkheden?

Bekijk onze pagina over onderhoud of neem contact met ons op.

Inspiratie