Adopteer regenwoud bij Hoogendoorn Projectbeplanting

Regenwouden in gebieden rondom de evenaar zorgen voor meer dan 20 procent van de zuurstof die we wereldwijd nodig hebben en zijn daarmee van groot belang. Het regenwoud in Costa Rica is misschien wel één van de mooiste plekken op aarde, met een uitzonderlijke biodiversiteit aan planten en dieren. Het land dankt deze hoge biodiversiteit aan de verschillende ecosystemen. Wij zetten ons graag in om dit te beschermen. We doen dit met behulp van Adopteer Regenwoud.

Adopteer uw eigen stukje regenwoud

Wij adopteren voor elke nieuwe klant een stukje regenwoud in Costa Rica. Het doel van Adopteer Regenwoud is om door middel van een positief tegengeluid de ontbossing en teruggang van de biodiversiteit in de tropen tegen te gaan. Het ultieme einddoel is om 2000 hectare regenwoud te beschermen, zodat ook apen en jaguars terugkeren naar het gebied.

Help mee om één van de meest bijzondere plekken op aarde te beschermen!

Adopteer regenwoud: hoe zit dat?

Adopteer Regenwoud beschermt regenwoud en daarmee ecosystemen in Costa Rica. De stichting koopt én beschermt vierkante meters regenwoud. Wanneer regenwoud wordt geadopteerd, brengen ze het direct onder in de boswet van Costa Rica. Hierdoor wordt kappen of uitdunnen strafbaar. De stichting is ook echt lokaal aanwezig om bescherming te kunnen garanderen.

Benieuwd hoe wij namens u de cirkel rond maken en een stuk regenwoud adopteren?

Adopteer regenwoud: hoe werkt dat?

Dat is heel simpel! Hoogendoorn Projectbeplanting is Amigo van Adopteer Regenwoud en doneert per nieuwe klant (voor nieuwe beplanting) 5, 10 of 15 vierkante meter regenwoud. Het aantal vierkante meters hangt af van de hoeveelheid planten die de klant aanschaft.

Certificaat

Elke klant die een via ons een stukje regenwoud adopteert kan een prachtig certificaat krijgen. Digitaal of in print: vraag naar de mogelijkheden!

Herkomst van onze planten

Bij Hoogendoorn Projectbeplanting zijn wij het bestaan van verschillende ecosystemen in Costa Rica zeer dankbaar. Door de rijke biodiversiteit is het voor ons mogelijk een prachtig assortiment aan interieurbeplanting te kunnen aanbieden aan onze klanten. Voor de duidelijkheid: De planten die bij onze kwekers vandaan komen worden NIET uit beschermde gebieden gehaald. Onze partners werken met duurzame plantages waar de planten worden opgekweekt in velden waar het plaatselijke klimaat haar werk doet.

Bijzonder bericht uit het regenwoud

Onlangs ontvingen wij deze bijzondere video uit Costa Rica van onze partner Adopteer Regenwoud. Al ruim twee jaar adopteren we bij elke nieuwe klant een stukje regenwoud in Costa Rica. Door de grond te adopteren valt het regenwoud onder de boswet van Costa Rica en mag het niet gekapt worden. Onze relaties en natuurlijk Adopteer Regenwoud, jullie ook bedankt. Op naar de 2000 hectare regenwoud, zodat ook apen en jaguars weer terugkeren in het gebied!

Nog één persoonlijk bericht uit Costa Rica

We ontvingen weer een bijzondere video van onze partner Adopteer regenwoud. Dit keer kregen we een persoonlijke boodschap van Martin, rechtstreeks vanuit het prachtige Costa Rica. Inmiddels adopteren we al bijna drie jaar bij elke nieuwe klant een stukje regenwoud in Costa Rica. Hierdoor redden we, zoals duidelijk wordt in dit filmpje, steeds meer delen van Costa Rica. En natuurlijk gaan we hiermee door!