Wat is hydrocultuur?

Wij werken alleen met planten op hydrocultuur. Maar wat is hydrocultuur eigenlijk? De planten worden gekweekt op water (hydrokorrels). Op deze manier worden de wortels getraind om lang in het water te kunnen hangen. Zo nemen de wortels van hydrocultuur planten genoeg zuurstof op uit de lucht. Aan het water worden belangrijke voedingsstoffen toegevoegd. De hydrokorrels nemen het vocht op en geven dit vervolgens gedoseerd af aan de wortels van de planten. Hierdoor is een hydrocultuurplant voor een aantal weken te voorzien van water. Dit is een groot verschil met een in aarde gekweekte plant, die ongeveer een keer per week water nodig heeft.

Voordelen van hydrocultuur planten:

  • Ze hebben slechts één keer per maand water nodig.
  • Ze hebben een langere levensduur dan in aarde gekweekte planten.
  • Hydrocultuurplanten zijn duurzamer.
  • Ze hebben minder kans op ziektes dan aardeplanten.
  • Ze zorgen voor een goede verspreiding van luchtvochtigheid in een ruimte.

Hoe werkt Hydrocultuur?

Afwerking hydrocultuurplanten

Er bestaan speciale plantenbakken voor hydrocultuur planten. Deze bakken worden voorzien van hydrokorrels en zijn uitgevoerd met een watermeter. Als het waterpeil beneden een kritisch punt is gedaald, vullen wij het water weer aan. Dat maakt hydrocultuur planten erg geschikt voor kantoren, zorginstellingen, scholen en horeca. De oranje kleikorrels zijn af te dekken met verschillende soorten afwerking. Met ‘afwerking’ bedoelen we de materialen die je bovenop de korrels kan plaatsen zoals gebroken korrels in een grijze kleur of boomschors. Met de juiste afwerkingen zorgen wij ervoor dat de combinatie zo goed mogelijk in het interieur past. Kijk hieronder voor een greep uit de mogelijkheden voor de afwerking.

Soorten afwerking

aanvragen hydrocultuur planten

Lange levensduur van planten op hydrocultuur

Hydrocultuurbeplanting is over het algemeen duurder in aanschaf dan in aarde gekweekte planten. Dit is echter snel terug verdient, omdat de planten maar één keer in de vier weken onderhoud nodig hebben. Daarnaast hebben planten gekweekt op hydrocultuur, mits goed onderhouden, een zeer lange levensduur.

Ook wordt de voeding van de planten nauwkeurig afgestemd. Hierdoor behouden planten hun gezonde, glanzende uitstraling en voordelen. Het onderhoud van hydrocultuurplanten klinkt misschien gemakkelijk, maar elke plant heeft zijn eigen behoeften. Om de planten van een lange levensduur te voorzien, is kennis nodig van elke individuele plant. Gelukkig weet ons onderhoudsteam als geen ander hoe je het beste en hydrocultuur plant verzorgt. 

Meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met ons op.

Nauwkeurig onderhoud van hydrocultuur

Hoe onderhoud u hydrocultuur planten? Bij het onderhouden van de planten is het nauwkeurig doseren van water en voedingsstoffen essentieel. Wij voorzien al onze planten van een watermeter. Een watermeter laat zien hoeveel water de plant nog heeft. Toch is het verzorgen van een hydrocultuur plant moeilijker dan het lijkt. Iedere plant heeft een andere waterbehoefte afhankelijk van zijn standplaats, lichtintensiteit en het seizoen. Een groot voordeel van een hydrocultuurplant is  dat deze voor 3 á 4 weken voorzien kan worden van water. Een ander voordeel is dat plantenziektes, zoals schimmels en bacteriën, eenvoudiger te voorkomen én bestrijden zijn dan bij aardeplanten. Benieuwd hoe hydrocultuur werkt? Neem een kijkje hieronder.

Voor ieder wat wils

Onze hydrocultuurplanten zijn er in allerlei soorten en maten. Van kleine planten voor op het bureau tot aan grote planten en bomen voor op de grond.
Zo zorgen wij voor variatie in het groen bij u op kantoor. Dit maakt de ruimte niet alleen een stuk mooier, maar ook gezelliger.

Benieuwd naar de projecten die wij tot nu toe hebben gerealiseerd? Check onze projecten hier.

DE VOORDELEN VAN HYDROCULTUUR PLANTEN OP EEN RIJTJE

→ Hydrocultuurplanten zijn beter te onderhouden. Wij geven ze één keer per vier weken water. Hierdoor bespaar je op onderhoudskosten op lange termijn.

→ Hydrocultuurplanten hebben een langere levensduur dan in aarde gekweekte planten. Hierdoor geniet je langer van het groen én ben je op lange termijn goedkoper uit. 

→ Hydrocultuurplanten hebben minder water nodig dan in aarde gekweekte planten. Hierdoor zijn hydrocultuurplanten duurzamer.

→ Hydrocultuur is een schoon en zuiver systeem ten opzichte van potgrond; de hydrokorrels zijn vrij van ziektekiemen.

→ Hydrocultuurplanten hebben een constante luchtvochtigheid. Dankzij de korrels is er een goede verspreiding van vochtigheid in een ruimte.

Benieuwd naar onze hydrocultuurbeplanting in kantoorruimtes? Check dan onze Instagram of LinkedIn pagina.

Inspiratie voor planten op hydrocultuur

De projecten die wij realiseren bestaan uit het ontwerpen, leveren en onderhouden van kantoorplanten en groene wanden voor kantoren, ziekenhuizen, zorginstellingen, overheidsinstellingen en hotels. Hoogendoorn Projectbeplanting creëert een moderne, trendy of chique groenbeleving in elke professionele of huiselijke omgeving.