Hangplanten voor kantoor

Hangplanten op kantoor passen helemaal in de laatste trends van interieurbeplanting. Urban jungle en botanische looks zijn de perfecte groene toevoeging aan de werkomgeving van nu. Deze trend houdt nog wel even aan, want groene werkplekken zijn niet alleen hip maar ook gezond.

Een natuurlijke uitstraling met hangplanten

Dat de luchtkwaliteit verbetert door planten is algemeen bekend, maar hangplanten op kantoor zorgen ook nog eens voor een verbeterde akoestiek: Ideaal voor industriële kantoren met grote lege ruimtes. Door het ontstaan van open kantoortuinen is de behoefte aan geluiddempende oplossingen toegenomen en planten kunnen hierin een uitstekende rol vervullen. Hangende planten geven daarnaast een natuurlijke uitstraling aan de werkomgeving, wat de productiviteit en creativiteit van mensen ten goede komt.

 

Welke hangplanten kunt u het beste kiezen voor uw kantoor?

Sommige planten hebben veel licht en water nodig terwijl anderen het juist perfect doen op een donkere plaats. Bovendien verschillen de planten veel in uiterlijk en kan dat een verscheidenheid aan effecten in uw interieur opleveren. Wij hebben een top 5 hangplanten voor kantoor samengesteld met daarin sterke hangplanten voor binnen. Een mooi uitgangspunt voor een groenere werkomgeving en productievere medewerkers!

Top 5 hangplanten voor kantoor

 1. Scindapsus
  Scindapsus is een weelderige plant die prachtig vol kan worden. De plant heeft niet veel licht nodig en groeit hard. Vakkundig snoeiwerk is aan te raden om de plant het ronde karakter te laten behouden. De Scindapsus bestaat in vele kleuren en vormen, een oneindig assortiment om uit te kiezen.
 1. Hoya
  De Hoya is een sierlijke plant met prachtig glanzend blad en mooie bloemen. De plant houdt van licht en water, maar allebei met mate!
 1. Hedera
  De Hedera is een bekende klimplant, die het ook als hanger geweldig doet. De plant is vreselijk sterk en daarom uitermate geschikt voor op kantoren. Een tochtige hangplek vindt de plant minder fijn omdat het risico op spint dan toeneemt.
 1. Aeschynanthus
  Deze charmante hangplant heeft smal blad en valt mooi langs bijvoorbeeld een kast. In een hangende plantenbak op kantoor is het fraai er meerdere in een bak te doen, voor een rondom gevuld effect. De plant heeft een relatief lichte plaats nodig om te voorkomen dat hij blad verliest.
 1. Philodendron
  De philodendron is een supersnelle groeier en is ijzersterk als hangplant. Het effect is het mooist na een paar maanden, als de plant even de tijd heeft gehad om zich te vormen. Sommige soorten doen het ook uitstekend op een donkere plaats.

 

Hangplanten op basis van hydrocultuur

Op hydrocultuur gekweekte hangplanten zijn zeer geschikt voor op kantoor en in andere werkomgevingen. De planten staan direct in hydrokorrels waardoor een keer per maand onderhouden toereikend is. Daarnaast zijn deze hangplanten minder gevoelig voor ziekten en schimmels dan aardeplanten. De levensduur van een plant op hydrocultuur is dan ook aanzienlijk langer dan die van aardeplanten. Wilt u meer weten over onderhoud van planten op hydrocultuur bekijk dan de mogelijkheden of neem contact met ons op.

Plantenbakken voor hangplanten

Voor kantoren waar weinig ruimte is voor grote kantoorplanten zijn hangplanten een hippe manier om een tuintje in de lucht te creëren. Plantenhangers zijn er in verschillende stijlen. Van creatieve bakken met touwen om ze te bevestigen tot aan stoere matzwarte bakken die met kabels vastgemaakt worden. De keuze van de planten maakt het helemaal af.

Investeren in groen

Ziet u planten als kostenpost? Misschien is het interessant na te gaan wat een natuurlijke werkomgeving uw bedrijf of organisatie kan opleveren! Naast voldoende daglicht en gezonde voeding is levend groen een van de toevoegingen die medewerkers écht productiever maakt.

Neem contact op met een van onze adviseurs voor een groenplan op maat.