Trends voor kantoorinrichting in 2021

Het kantoor van 2021

Bij het inrichten van een inspirerende en prettige werkomgeving zijn veel verschillende aspecten van belang. De gezondheid van de medewerkers is met de komst van het coronavirus wereldwijd een steeds belangrijker thema geworden. Bedrijven en organisaties bedenken creatieve oplossingen om veilig te werken en op gepaste afstand toch samen te kunnen werken of mensen te kunnen ontvangen. Groen kan hier een cruciaal onderdeel van uitmaken en is niet meer weg te denken uit een modern, gezond kantoor.

Trends voor kantoorinrichting in 2021

2020 stond onder andere in het teken van meubelbeplanting en in 2021 wordt dit nóg relevanter. Ook zien we natuurlijke materialen en duurzame oplossingen terug net als een boom (of een heel bos!) op kantoor.

  • Veilig werken op kantoor

Working [Apart] Together

Het wordt tijd voor meer fantasie en intelligentie! Dat vindt een van onze partners, iL Office. Omdat de maatregelen vanwege de coronacrisis voorlopig nog actueel blijven hebben zij een Footprint ontwikkeld voor kantoren. Met deze Footprint geven ze invulling aan het nieuwe kantoor en een veilige terugkeer. Ze omschrijven eventuele aanpassingen om het kantoor (gedeeltelijk) weer toegankelijk te maken voor medewerkers.

  • De roomdivider met planten creëert dynamische werkplekken

Dé grote trend voor 2021 qua groen is de roomdivider met planten. Begin dit jaar kwam de kantoortuin in de spotlight door de negatieve effecten die werknemers ervaren. Het vergroenen van kantoren is al meer dan 25 jaar het doel van Hoogendoorn Projectbeplanting. Er zijn verschillende manieren om op een veilige manier afstand te houden op de werkvloer. Denk aan robuuste stoere kasten met eikenhouten plantenbakken, verrijdbare groene wanden of prachtige brede plantenbakken. 

De roomdivider met planten is nóg relevanter geworden sinds COVID-19 ook ons land raakt. Thuiswerken is niet altijd mogelijk of wenselijk en het kan een uitdaging zijn om van een kantoorruimte een veilige werkplek te maken. Planten tussen werkplekken plaatsen of verschillende zones afschermen kan hierbij een oplossing bieden.

 

 

   

  • Lichte houtsoorten

Licht hout kennen we vooral vanuit Scandinavische interieurs. In 2021 zien we lichte houtsoorten ook steeds meer terug op de werkvloer. Met licht eikenhout, bamboe of licht acaciahout ben je in 2021 zeker helemaal on-trend. Natuurlijk springen wij ook in op deze trend en hebben wij dit jaar diverse plantenbakken toegevoegd aan ons assortiment.

 

   

     

  • Statement piece

Een statement piece op kantoor is een goede manier om de aandacht meteen naar één punt te trekken. Het zet de toon voor de ruimte en is een goede manier om een kantoor te upgraden zonder het hele pand te verbouwen.
Kies voor handgemaakte duurzame plantenbakken, een moderne kleurrijke vaas of een enorme groene wand. Gecombineerd met luchtzuiverende planten ben je ook nog eens gegarandeerd van een gezond kantoor. 

 

   

     

Hulp nodig bij het kiezen van een kleurrijk statement piece?

Pantone* heeft Illuminating Yellow en Ultimate Grey verkozen als kleuren van 2021. Het is een verrassende combinatie, die Pantone zelf praktisch en rotsvast, maar ook warm en optimistisch noemt. Het duo past prachtig bij elkaar en is heel goed toe te passen in een (kantoor)interieur.

*Pantone is een bedrijf dat kleurcoderingen publiceert. De coderingen, zoals PMS 200, zijn een eenduidige afspraak tussen alle partijen in een ontwerp- en productieproces .

 

    

  • Luchtzuiverende plantenbakken

BOFLORA en Hoogendoorn Projectbeplanting hebben samen een unieke luchtzuiverende plantenbak ontwikkeld. Deze plantenbak bevat luchtfilters en sensoren die continu de luchtkwaliteit meten. Door middel van een virus-index kan de gebruiker op elk moment controleren of een ruimte veilig is om in te werken.
In veel gebouwen is het te kostbaar of simpelweg onmogelijk om een volledig ventilatiesysteem aan te leggen. Een oplossing hiervoor kan onze luchtzuiverende plantenbak in combinatie met luchtzuiverende planten zijn. Samen gaan we op weg naar virus-proof werken!

 

   

 

  • Grote ficus op kantoor kantoortrends 2021 Kantoorboom

Het is inmiddels algemeen bekend dat een groen kantoor gezond is. Grote planten of bomen dragen daar extra aan bij doordat ze meer bladoppervlakte hebben. Een boom op kantoor klinkt misschien onrealistisch, maar er is meer mogelijk dan je misschien denkt. Er zijn diverse grote kandidaten om een bos op kantoor te creëren. Graag een advies op maat?

Boom in meubel

 

Kantoortrends 2021 kantoorboom

2021: Nu al bijzonder

De kantoortrends van 2021 zijn gericht op het nieuwe werken. Hoeveel we op kantoor aanwezig zullen zijn is nog af te wachten, maar waar we wel voor kunnen zorgen is dat werken op kantoor zo veilig en gezond mogelijk gebeurt.

Benieuwd naar de mogelijkheden over de trends in kantoorinrichting in 2021? Neem contact met ons op voor advies op maat!