Kantoorplant van de maand juni: de Schefflera

Schefflera kantoorplant juni
De Schefflera staat voornamelijk bekend om zijn handvormige bladeren. Hier dankt onze kantoorplant van de maand juni dan ook zijn Nederlandse naam aan; vingerplant. 

Kantoorplant van juni 2020

Kantoorplant van de maand juni

De oorsprong van de plant ligt in Australië waar zo’n 150 verschillende soorten voorkomen. Hier in Nederland zie je hem voornamelijk met donkergroene, gele of zelfs goudkleurige bladeren. Van nature is de Schefflera een klimplant en heeft meestal een stok nodig als ondersteuning.

Aangezien deze kantoorplant uit Australië komt, is hij gewend om niet al te veel water te krijgen. Hij houdt zeker niet van te lang natte wortels en is gevoelig voor wortelrot. Het is bij deze plant extra belangrijk dat hij goed in de gaten gehouden wordt door onze groenexperts.

Verzorging van kantoorplanten

De zonnige kantoorplant staat graag op een lichte plek zonder teveel direct zonlicht. Een ochtend- en avondzonnetje is ideaal. Heeft de plant donkergroene bladeren? Dan is hij met een minder zonrijke plek ook tevreden. 

Op zoek naar een luchtzuiverende, snelgroeiende, grote en kleurrijke kantoorplant? De schefflera is dé plant voor jouw kantoor!

Neem contact op met Jelle Hoogendoorn voor persoonlijk advies of neem alvast een kijkje op onze projectenpagina of op ons Pinterestprofiel. Bekijk ook ons Instagram profiel of onze LinkedIn showcasepagina.

Schefflera op stam Schefflera aboricola in grote schaal Schefflera op kantoor   Grote kantoorplant van juni Schefflera amate kantoorplant     schefflera kantoorplant juni 2020