Kantoorplant van de maand april: de Strelitzia

Kantoorplant april

Paradijsvogelbloem, bird of paradise, vogelkopbloem, dit zijn allemaal namen die duiden op de kantoorplant van de maand april: De Strelitzia.

Kantoorplant van de maand april

Deze kantoorplant is verkrijgbaar in twee soorten, de Nicolai en de Reginae. Deze laatste is te herkennen aan zijn zilvergrijze blad en tropische bloemen, waar hij zijn naam ook aan te danken heeft. De Nicolai heeft grote groene bladeren en heeft een tropische uitstraling.

De Strelitzia is een echte zonaanbidder en is één van de enige kantoorplanten die direct zonlicht goed kan verdragen. De beste plek om deze plant neer te zetten is dan ook voor het raam en het liefst ook nog op het zuiden. Daarnaast kan deze plant ook goed aarden op een schaduwrijke plek, lekker veelzijdig dus!

Strelitzia planten groep   Strelitzia in kast   Strelitzia in groep hydro planten    

Verzorging van kantoorplanten

Deze dorstige kantoorplant van de maand kan lastig zijn met water geven, en is hierdoor de perfecte hydro-plant. De watermeter geeft precies aan hoeveel water de plant heeft en de behoeften van de plant kunnen veel beter in de gaten gehouden worden door groenexperts

Ben je op zoek naar een echte eyecatcher op kantoor? Dan is de Strelitzia zeker een goede optie. Deze grootbladige jungleplant fleurt de hele ruimte op!

Benieuwd of de kantoorplant van de maand april een goede optie voor kantoor is? Neem contact op met Jelle Hoogendoorn of neem alvast een kijkje op onze projectenpagina of op ons Pinterestprofiel. Bekijk ook ons Instagram profiel of onze LinkedIn showcasepagina.

 

Strelitzia     Kantoorplant   Grote kantoorplant april