5x meer winst met planten op kantoor 

In moderne kantoren zijn planten meer dan leuke decoratie. Ze zijn essentieel voor een gezonde werkomgeving. Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de effecten van planten in kantoorruimtes. Zo brengen planten meer geluk en productiviteit, maar wist je dat planten daardoor ook winstgevend zijn? Wij geven je vijf voordelen. 

1. Meer werkgeluk

Eerder schreven wij al een blog over de positieve impact van planten op het werkgeluk. Werknemers kunnen zich beter concentreren en voelen zich goed in een groene omgeving. Als mensen gelukkig zijn op hun werk, presteren ze ook beter. Daarnaast fleuren planten de ruimte op. Je werknemers verschijnen daardoor met een glimlach op hun werk. Goed voor je medewerkers én het bedrijf!

2. Hogere luchtvochtigheid

Planten verhogen de luchtvochtigheid in de ruimte. Idealiter ligt het vochtgehalte tussen de 40% en de 60%. Als de luchtvochtigheid te laag is op kantoor, kun je last krijgen van droge ogen, hoofdpijn en concentratieproblemen. Het lichaam verliest bij een lage luchtvochtigheid ongemerkt meer vocht.

3. Schonere lucht = minder ziekteverzuim

Planten zuiveren de lucht. Ze filteren giftige stoffen uit de lucht en geven daar zuurstof voor terug. Op die manier ontstaat er een gezonde werkomgeving. Hierdoor word je minder snel ziek. Dat resulteert in meer productiviteit en minder ziekteverzuim. 

4. Minder stress

De groene kleur van planten heeft een positief effect op onze gemoedstoestand. In andere woorden: door alleen al naar een plant te kijken, daalt je stressniveau. Je hartslag en je bloeddruk dalen. Daardoor ben je ontspannen. 

5. Meer concentratie

Er is niets zo vervelend als werken in een ruimte met slechte akoestiek. Hier zijn allerlei oplossingen voor, zoals een tapijt of wandpanelen. Maar wist je dat planten ook een positief effect op de akoestiek hebben? 

In een lege ruimte weerkaatst het geluid, waardoor er scherpe klanken ontstaan. De bladeren van planten vangen het geluid op. Hierdoor hebben ze een geluiddempende werking. Een moswand heeft ook een positief effect op de akoestiek van een ruimte. Zachte materialen absorberen geluid. Hoe dikker het mos, hoe beter. En nog een voordeel: met een moswand heb je ook een mooi kunstwerk aan de muur!

Diverse interieurbeplanting op kantoor bij zowel Link Asset Services als Activaa