De vijf populairste palmen voor op kantoor

De palm is een populaire plant als het om interieurbeplanting gaat. Wij begrijpen wel waarom. Met een palm haal je meteen een tropisch gevoel naar binnen. De palm is er in verschillende vormen en maten. Oftewel voor ieder wat wils. Wij vertellen je graag meer over de populairste palmen voor op kantoor en hun voordelen.

Voordelen palmen

De palm behoort tot één van de best luchtzuiverende planten. Met hun grote blad volume nemen ze veel zuurstof op en halen ze stoffen zoals formaldehyde, tolueen en ammonia uit de lucht. Zo verbeter je het leefklimaat op kantoor!

Daarnaast kan je de palm op veel verschillende plekken zetten. Ondanks zijn tropische achtergrond wordt de palm alleen niet blij van direct zonlicht. Naast zijn luchtzuiverende werking en vele standplaatsen, is het grootste voordeel van de palm zijn sierlijke en tropische uitstraling. Met slechts één palm haal je al het vakantiegevoel naar binnen.

De vijf populairste palmen voor op kantoor

Areca

De Areca is de sierlijkste palm van het stel. Met zijn felgroene kleur en vele dunne bladeren springt deze plant gelijk in het oog op kantoor. Als je op zoek bent naar een tropisch gevoel zit je met de Areca goed!

Kentia

De Kentia is de kleine zus van de Areca. Waar de Areca veel dunne bladeren heeft, heeft de Kentia minder bladeren. Daarentegen zijn de bladeren van de Kentia wel groter. De Kentia is een sterke plant en goed bestand tegen temperatuurverschillen. Dit maakt de kans op ziekten minimaal bij deze kantoorplant.

Rhapis

De Rhapis is de sterkste soort onder de palmen. Net als de Kentia kan ook deze palm goed tegen temperatuurverschillen. De Rhapis wordt ook wel de bamboepalm genoemd door zijn kenmerkende stam.

Caryota

De Caryota, ook wel de vissenstaartpalm dankt zijn naam aan zijn grote bladeren met de vorm van een vissenstaart. Door zijn unieke bladeren oogt de plant niet meteen als een palm. De Caryota vind je voornamelijk terug in de tropische jungles van Azië en Australië waar hij tot wel 12 meter hoog kan worden.

Chamaedorea

Bij palmen denk je al snel aan grote tropische planten. Als je het tropische gevoel graag op kleinere schaal naar binnen haalt, is de Chamaedorea de perfecte palm. De Chamaedorea wordt ook wel de dwergpalm genoemd.

Verzorging palmen

De palm is geen gemakkelijke plant om te verzorgen. Over het algemeen zijn ze erg dorstig en doen ze het alleen goed op de juiste hoeveelheid water en voeding. Gelukkig weten onze groenexperts precies hoe ze deze plant gelukkig houden!