5 kantoortrends voor 2018 – Groen is het helemaal

Kantoortrend 2018

In 2017 draaide het op kantoor om prettiger en gezonder werken. Natuurlijk groen speelde hierin een grote rol en interieurbeplanting kwam volledig terug op de kaart. In 2018 wordt deze ontwikkeling doorgezet. Wij hebben dé kantoortrends voor 2018 op een rijtje gezet.

1. Het huiskamergevoel creëren op kantoor
We spenderen meer tijd op kantoor dan thuis. Het is dan ook volledig geaccepteerd dat we ons in een prettige omgeving willen bevinden. Van cubicles naar huiskamer! De trend is duidelijk zichtbaar en gaat zich in 2018 meer en meer laten zien op de werkvloer.

2. Gebruik van natuurlijke materialen
Natuurlijke materialen zorgen voor een buitengevoel bij het binnen zijn. In een wereld waarin werk en privé meer in elkaar opgaan hebben we behoefte aan natuur. Een wandeling tijdens de pauze is hier natuurlijk een perfect middel voor, maar waarom halen we niet een beetje meer buiten naar binnen? Robuuste en houten materialen gecombineerd met groen passen naadloos in deze behoefte.

Cactus op kantoor     Kantoorplanten Amersfoort     Hydrocultuur Amsterdam     Cemani

3. Aandacht voor de gezondheid van werknemers
Gezonde en vitale werknemers zijn een aandachtspunt voor werkgevers. Deze trend zet zich volledig door in het nieuwe jaar. Ergonomisch meubilair met sta-bureaus zijn inmiddels volledig geaccepteerd. Ook de luchtkwaliteit op kantoor is steeds vaker onderwerp van gesprek. En terecht! Een goede luchtkwaliteit met voldoende zuurstof draagt bij aan het welzijn van iedereen op kantoor.

4. Onconventionele werkomgevingen
Hard werken vraagt om ontspanning. Flexibele omgevingen en creatieve spots zijn opgenomen in het werkende leven. Een groene werkplek inspireert en motiveert, maar een stekkie om te ontspannen is ook niet meer weg te denken op kantoor.

5. Groen, groener, groenst!
Urban jungle, een groene wand of een moswand? Hoe meer groen hoe beter in 2018. Geef je echt alles? Dan kies je natuurlijk voor en plantenwand. Teveel is eigenlijk niet mogelijk. Groen is het helemaal!

Natuurlijke materialen      Levende wand     Kantoortrend

Wilt u meedoen in 2018? Neem contact met ons op!