Welke planten maken docenten en leerlingen het meest gelukkig?

Planten zijn meer dan decoratie. Ze dragen bij aan het welzijn van docenten en leerlingen. Dit blijkt uit een artikel van de Gezonde School. Onderzoek toont aan dat planten stress verminderen en zelfs docenten en leerlingen gelukkiger kunnen maken. 

Het aanbrengen en onderhouden van planten in een leeromgeving heeft veel voordelen. Planten verbeteren schoolprestaties, de algemene gezondheid en zelfs het geheugen van docenten en leerlingen. Deze voordelen variëren echter per plant. Daarom is het selecteren van de juiste planten essentieel. Maar welke planten maken leerlingen en docenten dan zo gelukkig?

Het goede antwoord is “luchtzuiverende planten.” Deze planten zijn namelijk in staat om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Het resultaat? “Een gezonde omgeving voor zowel de leerlingen als docenten.” Luchtzuiverende planten zijn dus erg geschikt voor een schoolomgeving. Ben je benieuwd naar deze planten? Bekijk onze top 10 luchtzuiverende planten.

Wil je graag een persoonlijk advies over het selecteren van de juiste planten? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Interieurbeplanting bij Montfort College in Rotterdam en de Veluwse Onderwijsgroep.