Kantoorplant van de maand november: de Philodendron

Philodendron hangplant kantoorplant november De Philodendron is een bekende kantoorplant die in verschillende vormen, maten en kleuren te kweken is. Hij behoort tot dezelfde familie als de Spathiphyllum en Monstera en heeft dezelfde luchtzuiverende werking.

Kantoorplant van de maand november

Veel soorten van onze kantoorplant van de maand november komen oorspronkelijk uit het regenwoud van Midden en Zuid-Amerika. Ze leven daar onder andere van het licht dat tussen de bladeren van hoge bomen naar beneden schijnt. Om voldoende licht te krijgen gaan veel Philodendrons klimmen. Dat doen ze met hulp van hun luchtwortels, die zich vastgrijpen en de plant helpen om dichter naar het licht te groeien. Dit is ook waar de naam ‘Philodendron’ vandaan komt, in het Grieks betekent Philo ‘houden van,’ en dendron betekend ‘boom’.
Naast deze prachtige klimmers zijn er ook Philodendron soorten die liever laag bij de grond blijven.

Verzorging van kantoorplanten

De Philodendron is een prachtige kantoorplant maar het is wel een plant die heel precies onderhoud nodig heeft. Deze plant kun je namelijk snel teveel of te weinig water geven waardoor hij zijn bladeren afstoot of last kan krijgen van ziektes. Onze groenexperts weten precies waar deze kantoorplant behoefte aan heeft en houden dit perfect in de gaten.

Philodendron op kantoor

Omdat de meeste Philodendrons gewend zijn aan een schaduwrijke plek, willen ze op kantoor ook liever niet in de volle zon staan. Dit droogt het blad uit en zorgt ervoor dat het lelijk wordt. Het is belangrijk dat het op kantoor een aangename temperatuur is.

Neem contact op met Jelle Hoogendoorn voor persoonlijk advies of neem alvast een kijkje op onze projectenpagina of op ons Pinterestprofiel. Bekijk ook ons Instagram profiel of onze LinkedIn showcasepagina.

Philodendron in hangschaal                    Kantoorplant van november 2020   Philodendron xanadu