Interieurbeplanting bij Ymere

Bij woningcorporatie Ymere verzorgen wij sinds vorig jaar op 9 locaties het groen. In het voorjaar van 2019 schreef één van de grootste woningcorporaties van Amsterdam een tender uit om de interieurbeplanting op 7 locaties te vervangen en op alle 9 locaties te gaan verzorgen. In deze tender lag de nadruk niet op prijs maar ging het voornamelijk om innovativiteit, duurzaamheid, het proces en last but not least het creëren van eenheid op alle vestigingen.

Wij zijn deze uitdaging met veel enthousiasme aangegaan en na de schouw meteen begonnen aan een plan. In dit plan hebben wij uitgelegd hoe we bij elke klant te werk gaan: de huidige situatie bekijken, bedenken hoe we eenheid kunnen maken en daarbij gebruik maken van duurzame en natuurlijke materialen, een specifiek groenplan per locatie invullen en uiteindelijk een implementatieplan en het opnemen van alle locaties in onze onderhoudsroutes.

“Door de upgrade van het groen op onze kantoorlocaties heeft interieurbeplanting bij Ymere een andere betekenis gekregen. Het geeft de ruimtes sfeer en uitstraling, waarbij onze collega’s zich happy voelen”

Mirjam Zwart – Locatiebeheerder Ymere

Logo van Ymere
hangplanten in zorginstelling

Brainstorm

Bij Ymere hebben wij een creatieve sessie georganiseerd met de locatiemanagers om ideeën te inventariseren en alle locaties uiteindelijk van een passend groenplan te kunnen voorzien. We hebben daarbij rekening gehouden met de wensen per vestiging en het hergebruiken van planten en -bakken indien mogelijk. Tijdens de sessie kwamen duidelijke thema’s naar boven en kreeg de samenwerking meteen meer vorm.

Onze groenplannen hebben we gebaseerd op deze creatieve sessie en werden met veel enthousiasme ontvangen. We hebben niet alleen gewerkt met mooie en duurzame plantenbakken maar ook met hangschalen, wall planters, groene wanden, room dividers en unieke luchtzuiverende plantenbakken met grote planten. Het eindresultaat is een combinatie van deze innovatieve producten met moderne witte kunststof plantenbakken van gerecycled materiaal en plantenbakken van natuurlijke materialen. Deze combinatie van strak wit, natuurlijke materialen en vooral veel planten geeft aan elke locatie een prachtig groen en natuurlijk effect. Met speciale filters en sensoren in de luchtzuiverende plantenbakken meten wij in een aantal ruimtes hoe gezond de lucht is voor mensen om in te werken.

“De goede advisering van Hoogendoorn Projectbeplanting heeft bij ons voor een mooi, duurzaam en groen resultaat gezorgd”

René Limmen – Facility Manager bij Ymere

Werk in uitvoering!

Ymere hoofdkantoor Pakhuys Afrika

Het hoofdkantoor van Ymere ligt aan de Piet Heinkade in Amsterdam. Een prachtige locatie voor een kantoor! Binnen hebben wij een moderne en gezonde werkplek gecreëerd voor de medewerkers van de woningcorporatie. We hebben gewerkt met grote planten, wall planters, hangschalen en handgemaakte houten schalen. Niet overal is evenveel daglicht en daarom hebben wij bijvoorbeeld in het trappenhuis gewerkt met zijdeplanten.

“Wij zijn blij met de nieuwe plantenwanden en het andere groen”

Marco Boendermaker – Locatiebeheerder Ymere hoofdkantoor

Ymere Amsterdam-Oost

Bij het kantoor in Amsterdam Oost was gezonder werken een belangrijke onderdeel van het groenplan. Door het toevoegen van veel luchtzuiverende planten, tussen werkplekken en op kasten, hebben wij een fijnere werkplek gecreëerd. In sommige ruimtes hebben wij gewerkt met speciale luchtzuiverende plantenbakken en wordt de luchtkwaliteit continu gemeten. In het hoge atrium hebben we gekozen voor hangschalen met weelderige hangplanten. Zo krijgt het geheel een groene uitstraling zonder dat er vloeroppervlak gebruikt is. Vanuit een duurzame gedachte hebben wij op deze locatie, net als op de locatie in Hoofddorp, plantenbakken hergebruikt en deze wit gespoten om ze zo in het groenplan te laten passen.

“Vooral de hangende bakken zijn prachtige eye-catchers! En de service van Hoogendoorn Projectbeplanting is echt top.”

Rozemarijn Eenkoren –  Locatiebeheerder Ymere – Amsterdam-Oost

Ymere Amsterdam-West

Ymere Almere

Ymere Amsterdam-Noord

Ymere Haarlem

Ymere Hoofddorp

Interesse in een innovatief groenplan op meerdere locaties?
Vraag naar Jelle Hoogendoorn, specialist in interieurbeplanting bij grote organisaties.

Andere projecten