Verbeteren van akoestiek


Planten dragen bij aan het verbeteren van de akoestiek. De nagalmtijd binnen een ruimte wordt bepaald door de hoeveelheid planten en de plaatsing daarvan. Hoe meer geluid er geabsorbeerd wordt, hoe korter de nagalmtijd. Met de juiste plaatsing van onder andere planten kan de echo in gebouwen aanzienlijk verminderd worden. 

Er is een grote diversiteit aan binnengroen dat kan zorgen voor een verbeterde akoestiek op kantoor. Maar niet alleen planten verbeteren de akoestiek. Er zijn nog meer mogelijkheden. Heb je last van de galm tijdens het bellen, meetings of andere werkzaamheden? Wij vertellen je samen met onze partner en kantoorinrichter iL Office hoe je de akoestiek op kantoor verbetert!

Plantenwand

Een goede manier om de akoestiek op kantoor te verbeteren is een plantenwand. Een groot volume aan planten werkt geluiddempend. Dat maakt een plantenwand dus ook heel geschikt. Daarnaast is dit voor het verbeteren van de akoestiek, net als de moswand, één van de meest ruimtebesparende groen-oplossingen.

Roomdividers

De beste oplossing als je tegelijkertijd meer privacy wilt creëren is de roomdivider. Net als bij de plantenwand heeft het grote volume aan planten een geluiddempende werking. Naast de afname van het geluid, zorgt de privacy voor minder afleiding.

Losse planten

Zelfs enkele planten in bakken verbeteren de akoestiek. Bij voorkeur grote planten met een groot bladvolume. Eén plant midden in de ruimte zal geen wereld van verschil maken. Een groep van meerdere planten bij elkaar daarentegen wel. Om de akoestiek te optimaliseren is vooral de plaatsing van de planten erg belangrijk. Planten in een hoek of tegen de muur zullen beter hun werk doen dan planten middenin de ruimte.

Moswand

Niet alleen planten verbeteren de akoestiek, ook een moswand kan hieraan bijdragen. Hierbij geldt hoe dikker het mos hoe beter. Vooral bolmos en rendiermos zijn hier geschikt voor. Door de dikke en luchtige structuur van het mos absorbeert de wand het geluid. Zo heeft het dezelfde werking als akoestische panelen of een dik tapijt. Een moswand is dus perfect voor gehorige ruimtes!

Moswand platmos en bolmos

Andere mogelijkheden

Kantoorinrichter iL Office neemt geregeld groen mee in hun ontwerpen om de akoestiek te verbeteren. Naast groen zijn hier nog meer mooie oplossingen voor. Door in grote ruimtes meerdere hoekjes te creëren verbeter je de akoestiek zonder de verbinding met het kantoor te verliezen. 

Visma Raet il-office


Naast de indeling van een ruimte, speelt materiaalkeuze ook een grote rol. iL Office maakt bij grote kantoorruimtes gebruik van wanddecoratie met geluiddempende panelen, vloerkleden en stoffen meubels. Door voor zachte materialen te kiezen demp je het geluid op de werkvloer. 

Kortom, anno 2022 zijn er genoeg oplossingen voor het verbeteren van de akoestiek op kantoor. En mooi meegenomen: de genoemde oplossingen dragen ook nog eens bij aan het interieur. Een win-win-situatie!

Benieuwd hoe wij de akoestiek in jouw werkomgeving kunnen verbeteren? Neem contact met ons op!