Verbeter de luchtkwaliteit op kantoor

Gezonde planten op kantoor Voorkom verspreiding van Corona op kantoor

Planten in een interieur verbeteren de luchtkwaliteit op kantoor. De planten zuiveren de lucht, houden de luchtvochtigheid op peil, zijn geluiddempend, verhogen het vertrouwen, reduceren stress en stimuleren de arbeidsproductiviteit. Ze verhogen zelfs de creativiteit én kunnen herstel na ziekte bevorderen. Kortom, met planten haalt u een dosis gezondheid in kantoor. Met één plant per twee personen merkt u al verschil!

Wetenschappelijk onderzoek

Gezonde plantengroep op hydrocultuur Wetenschappers tonen al jaren aan dat goed onderhouden planten zorgen voor een beter binnenklimaat. De laatste tijd wordt steeds meer duidelijk dat mensen zich prettiger voelen in een natuurlijke omgeving. Veel studies geven een genetische verklaring: mensen hebben zich altijd in een natuurlijke omgeving ontwikkeld. Pas de laatste 100 jaar werken mensen op kantoren maar we voelen ons nog steeds beter in een groene en natuurlijke omgeving en we presteren dan ook beter. Onderzoekers van Wageningen University & Research vertellen over de potentie van planten als luchtzuiveraars.

Nieuw bewijs: juiste luchtvochtigheid gaat verspreiding van corona tegen!

Voor de Brabantse wetenschappers Bas van de Wiel en Geert Keetels , beiden werkzaam aan de TU Delft, is de relatie tussen gortdroge binnenlucht en snellere verspreiding van corona een feit. Het moet nog écht winter worden en we zitten massaal binnen, in droge lucht. En laat deze lage luchtvochtigheid nou net een perfecte conditie zijn voor het coronavirus om zich makkelijk en snel te verspreiden. Een regelrechte ramp, zeggen de wetenschappers!

‘Luchtvochtigheid van 40 tot 60 procent kan helpen om de verspreiding en overleving van het coronavirus in binnenruimten te beperken’, stelde  ook het Europees Centrum voor ziektepreventie en ‑bestrijding (ECDC). Bron: Brabants Dagblad

Groen maakt gelukkig

De afstand tussen mens en natuur is nog nooit zo groot geweest. Dit terwijl inmiddels ruimschoots is bewezen dat een groene omgeving een positief effect heeft op mensen. Wie zich vaker omringt met groen voelt zich gelukkiger, ervaart minder stress, is meer geconcentreerd en werkt beter. 

Nature Minded en BOS+ in België deden een gezondheidsonderzoek en dit bevestigde opnieuw de positieve effecten van groen. Als je dit combineert met bewegen in de natuur krijg je het beste resultaat.

 

Roomdivider met beplanting Gregory Bratman onderzocht de psychologische effecten van stedelijk leven en daaruit blijkt dat mensen die langs kalme, boomrijke paden hadden gelopen verbeteringen vertoonden in hun mentale gezondheid. De resultaten wijzen erop dat naar buiten gaan in een natuurlijke omgeving een gemakkelijke en bijna onmiddellijke manier kan zijn om de gemoedstoestand van stadsmensen te verbeteren.

Hoe meer hoe beter

Overweegt u de luchtvochtigheid op kantoor te verbeteren met planten? Dan adviseren wij u graag hoe we samen het beste resultaat bereiken.

Hoe meer bladoppervlak een plant heeft, hoe beter de luchtzuiverende werking is. Opties: een plantengroep, roomdivider met planten of ga voor een indrukwekkende kantoorboom. Een grote boom op kantoor haalt buiten écht naar binnen en er zijn veel verschillende opties: The sky is the limit! of in ons geval, het kantoorplafond.

De roomdivider is een moderne manier om groen naar binnen te halen. Zeker voor het handhaven van de nieuwe afstandsregels omtrent Covid-19 is dit een prachtige oplossing om veilig te werken. Ga voor een verrijdbaar exemplaar die flexibel ingezet kan worden of voor een stalen kast met massief houten en handgemaakte plantenbakken. Er zijn zoveel mogelijkheden dat er voor ieder kantoor iets passends te vinden is.

Ficus lyrata grote kantoorboom