Van creatieve sessie tot acht groene werkomgevingen bij woningcorporatie Ymere

Woningcorporatie Ymere zet zich dagelijks in voor een fijne leefomgeving van bewoners, met het liefst zoveel mogelijk groen. Daarmee konden hun eigen locaties niet achterblijven. Er was behoefte aan een gezonde werkomgeving, een goede luchtvochtigheid en een moderne uitstraling. Een aanbesteding werd uitgezet en zo geschiedde. Het begon met een creatieve sessie en eindigde met het maandelijkse onderhoud van acht gezonde werkomgevingen. “Betrokken, meedenkend en innovatief.” Zo omschrijft Manon Delput, contractbeheerder bij Ymere, de goede groene samenwerking met Hoogendoorn.  

Duurzame beplanting woningcorporatie 

“We hadden natuurlijk wel wat losse planten staan, maar we merkten dat er behoefte was aan betere groenvoorziening op onze kantoren. Natuurlijk het liefst verzorgd door één partij,” vertelt Manon. “We besloten een aanbesteding uit te zetten, waar we onder andere Hoogendoorn voor uit hebben genodigd. Duurzaamheid en de toegevoegde waarde van een groene werkplek voor onze medewerkers zijn voor ons het meest belangrijk“ 

“Een duurzame materiaalkeuze, werkwijze maar ook hergebruik van onze planten(bakken), was onze wens We wilden één concept voor alle locaties met een moderne uitstraling. Niet alleen beplanting voor meer sfeer, maar vooral voor de gezonde voordelen die het groen voor de werkplekken van onze medewerkers meebrengt.” 

En dat was precies de insteek van Jelle Hoogendoorn. Hij zag dat andere partijen druk bezig waren met de beplanting per locatie. “Iedereen was in de weer met diverse plattegronden, terwijl dat voor mij nog niet aan de orde was. Ymere wilde eenheid creëren, daarom maakte ik geen plan per locatie, maar één plan voor alle locaties. De details kwamen later. Ik wilde eerst weten hoe ze zelf die eenheid voor zich zagen.” 

Creatieve sessie Ymere groen op kantoor

Moderne interieurbeplanting: een andere aanpak 

“Hoogendoorn pakte het anders aan en dat beviel ons bijzonder goed”, vertelt Manon “We kregen geen kant en klare offerte aangeboden, maar een creatieve sessie. En die was open-minded te noemen. Geen beïnvloeding vanuit Hoogendoorn, maar meedenken en met diverse voorstellen komen. Ze dachten echt mee in het grotere plaatje. Met een team van enthousiaste collega’s en het nodige knip- en plakwerk kwamen we samen tot een concept.”  

Een innovatieve groene werkomgeving 

“Vanaf moment één verliep de samenwerking met Hoogendoorn soepel. Ze zijn betrokken en dachten mee over de implementatie. Er werd nauwkeurig gekeken welke plant op welke plek kan staan en innovatieve ideeën werden geopperd. Van plantenwanden, roomdividers tot planten en het hergebruiken van onze bestaande beplanting.” 

“Onze acht locaties zijn omgetoverd tot moderne groene werkomgevingen”, vult Manon aan “Van plantenwanden tot hangschalen, iedereen op kantoor wordt er vrolijk van. Sinds de levering staan het onderhoudsteam van Hoogendoorn maandelijks op de stoep. Altijd vol enthousiasme voorzien ze onze beplanting van onderhoud. Hebben we een vraag of verzoek? Dan hoeven we nooit lang op een antwoord te wachten. Kortom, we hebben nog geen moment spijt gehad van onze keuze destijds.” 

Jelle: “Alles draait bij ons om ontzorging. Van het meedenken in het concept tot de maandelijkse verzorging van de planten. Wij bewaren altijd het overzicht van de beplanting op de diverse locaties. Zo is er bij een functiewisseling geen reden tot onrust. Wij weten precies welke beplanting op welke locatie staat en wat ze qua onderhoud nodig hebben. Zodat onze klanten zorgeloos kunnen genieten van een groene organisatie.” 

Ymere planten woningcorporatie hangschalen wallplanters

Duurzame samenwerking voortzetten 

Manon: “Eén keer per jaar zit ik samen met Jelle. Gewoon om even te bespreken hoe het gaat en welke projecten of veranderingen er aan komen. 

We hopen onze duurzame samenwerking nog jaren voort te mogen zetten. Komende jaren zal er bij ons op huisvestingsgebied het een en ander veranderen. Zolang Hoogendoorn met ons mee blijft denken wat betreft de beplanting, hebben wij er alle vertrouwen in.” 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van planten in uw organisatie? Laat het ons weten!