Kantoorplant van de maand maart: de Aglaonema

De kantoorplant van de maand de Aglaonema

De Aglaonema komt oorspronkelijk uit de tropische gebieden van Indonesië. Deze kantoorplant van de maand maart heeft unieke bladeren met mooie patronen, vaak gestreept of gevlekt. Meestal zijn de bladeren groen met grijze of witte tekeningen maar er zijn ook soorten met rode of paarse kleuren. Aglaonema’s groeien laag bij de grond en krijgen vrijwel geen stam, de grootste soorten halen nét de 90 cm hoogte.

Kantoorplant van de maand maart

Omdat deze kantoorplant gewend is om in de jungle onder grote bomen te groeien, is hij goed gewend aan schaduw. Het is dus de perfecte plant om in minder lichte hoeken van het kantoor neer te zetten. De meer kleurrijke varianten van de Aglaonema houden wel van meer zonlicht, maar geen enkele soort kan direct zonlicht hebben. Hierdoor verbranden de bladeren.

Verzorging van kantoorplanten

De Aglaonema is een langzame groeier en heeft dan ook niet veel voedingsstoffen nodig. Met water geven is de plant ook vergevingsgezind, een keer wat minder water kan geen kwaad. Het is belangrijk dat de plant droog kan staan tussen het water geven door, vooral in de wintermaanden, anders krijgt hij wortelrot.

Zijn bladeren worden graag besproeid met water. Dit helpt niet alleen om de plant mooi te houden maar helpt ook tegen ziektes als wolluis en spint. Als hij een geel blad krijgt, is er geen reden tot paniek. Deze bladeren kan je gewoon weghalen. Pas hierbij wel op voor het sap dat de plant afgeeft, het kan irritatie veroorzaken als dit in contact komt met de huid.

De kantoorplant van de maand maart     grote Aglaonema op kantoor     Kantoorplant Aglaonema op tafel

Benieuwd of de kantoorplant van de maand maart een goede optie voor kantoor is? Neem contact op met Jelle Hoogendoorn of neem alvast een kijkje op onze projectenpagina of op ons Pinterestprofiel. Bekijk ook onze instagram pagina of onze linkedin showcasepagina

Aglaonema close-up