Kantoorplant van de maand januari: de Ficus lyrata

 

Kantoorplant van de maand januari de ficus lyrata

De R zit nog altijd in de maand dus blijven we nog even bij de gezonde en luchtzuiverende planten. Omdat de Ficus lyrata een uitstekende luchtfilter is, is dit onze kantoorplant van de maand januari. De Ficus lyrata, of vioolplant, heeft zijn naam te danken aan de prachtige vioolvormige bladeren.

De ficus lyrata vioolvormige bladeren close-up Kantoorplant van de maand

Deze indrukwekkende plant kan, als het onderhoud goed gedaan wordt, enorm groot worden. Er zijn veel verschillende soorten Ficussen, maar als je graag een boom op kantoor wilt is dit een goede keuze. Wanneer de plant net op zijn plek staat, kan hij wat blad laten vallen. Geen paniek, hij is gewoon wat gevoeliger voor verandering dan andere planten. Dit compenseert de Ficus door snel te groeien!

Verzorging van kantoorplanten

De Ficus lyrata is wel een koukleum en staat het liefst op een warme plek, hij voelt zich het beste met een constante temperatuur. Perfect voor op kantoor dus. Een lichte plek is ideaal, zonder in de volle zon te staan. Het beste is als deze kantoorplant licht vochtig staat.

Benieuwd of de kantoorplant van de maand januari een goede optie is? Neem contact op met Jelle Hoogendoorn of neem alvast een kijkje op onze projectenpagina of op ons Pinterestprofiel.

Bekijk ook onze top 10 kantoorplanten of onze top 7 grote kantoorplanten!

De kantoorplant van de maand januari de ficus lyrata   De kantoorplant van de maand januari de ficus lyrata