Kantoorplant van de maand februari: de Dracaena

Grote Dracaena in plantenbak op kantoor

De Dracaena is één van de populairste planten voor kantoor en niet zonder reden. Deze volle grote kantoorplant heeft ook wel de naam “Drakenbloedboom” en komt oorspronkelijk uit Afrika. Hij heeft zijn naam gekregen door het helderrode hars dat de plant afscheidt als hij beschadigt raakt.

Kantoorplant van de maand februari

Het is een stoere en robuuste plant die in verschillende vormen en kleuren te kweken is. Wat alle soorten gemeen hebben is de vorm van het blad, deze zijn lang en puntig. De bladeren kunnen groen zijn, maar ook geel of zelfs goudkleurig met rode, roze of licht groene strepen.

blad details van dracaena soorten

Kantoorplant van de maand februari

Verzorging van kantoorplanten

Deze kantoorplant van de maand is zeer goed in het zuiveren van lucht. Hij produceert niet alleen veel zuurstof, maar filtert ook schadelijke stoffen uit de lucht. Ideaal voor in ruimtes waar veel mensen de dag samen doorbrengen. De Dracaena is een natuurlijke luchtverfrisser en helpt de luchtvochtigheid op peil te houden. Daarmee voorkom je de verspreiding van virussen en kan zelfs het ziekteverzuim afnemen! In onze top 10 luchtzuiverende planten neemt deze plant dan ook een belangrijke plaats in.

Er zijn veel verschillende soorten Dracaena maar over het algemeen houden ze van halfschaduw. Ze kunnen ook in de donkerdere hoeken van het kantoor staan, maar te koud vinden ze niet prettig. Ze hebben weinig water nodig omdat ze water opslaan in hun stam. Hierdoor zijn ze wel gevoelig voor wortelrot. Langdurig te veel water geven geeft dit effect, wat helaas niet te herstellen is.

Dracaena voor op de balie     Spectaculaire plant in restaurant

De kantoorplant van februari 2020 is de Dracaena     De perfecte plant voor kantoor     Grote Dracaena in kantine in witte elho plantenbak

Benieuwd of de kantoorplant van de maand februari een goede optie op kantoor is?Neem contact op met Jelle Hoogendoorn of neem alvast een kijkje op onze projectenpagina of op ons Pinterestprofiel.

Bekijk ook onze instagram pagina of onze linkedin showcasepagina