Het kantoor in 2024

Het kantoor in 2024 

2024 draait om rust en balans. Ook als we het hebben over een kantoorinrichting. Mentale gezondheid wordt steeds belangrijker in de maatschappij. Daarom is het van belang om de geestelijke gezondheid van je werknemers te stimuleren. Dit doe je door een rustige esthetiek op de werkvloer te creëren. Ook is het kantoor in 2024 divers en toegankelijk voor iedereen. Het kantoor is niet meer alleen de plek om te werken. Het is een plek van samenkomen, ontmoeten en leren. Nieuwsgierig naar de kantoortrends van komend jaar? Wij zetten ze zoals ieder jaar weer op een rijtje.  

 

 

De nieuwe functie van kantoor  

Hybride werken is in 2023 de norm geworden, maar werken op basis van behoeften wordt de standaard in 2024. Steeds meer bedrijven en medewerkers zien het belang van het kantoor in. Om werknemers weer terug naar kantoor te krijgen, ligt de focus op de functie van kantoor en het welzijn van de werknemers. Het nieuwe jaar staat in het teken van samenwerking, inspiratie en flexibiliteit. Hier wordt het nieuwe kantoor dan ook op ingedeeld. Een afwisseling van open ruimtes en stilteruimtes, waar je brainstormt met collega’s of juist in stilte je taken afvinkt. 

In 2024 is het kantoor meer dan alleen een werkplek. Het is een plek waar mensen samenkomen, ontmoeten en leren. Een ontspannen sfeer op kantoor is dus belangrijk, zodat werknemers zich ook daar op hun gemak voelen.  

Kantoortrends 2024 zwart modern plant in bak roomdivider

Een kantoor van diversiteit en inclusiviteit  

Het kantoor is hét visitekaartje van een bedrijf. Het geeft een eerste indruk en laat zien waar de organisatie voor staat. Steeds vaker benadrukken organisaties dan ook dat ze diversiteit en inclusiviteit op kantoor stimuleren. Anno 2024 is de vraag naar gelijkheid groter dan ooit. Daarnaast leidt een diverse werkplek tot innovatie en creativiteit. 

Juist in de fysieke omgeving, het kantoor, streven bedrijven naar een cultuur van openheid en inclusiviteit. Ze willen niet alleen producten en diensten leveren, maar ook een boodschap uitdragen: in 2024 is iedereen welkom! 

Kantoortrends diversiteit en inclusiviteit plant in pot roomdivider

Meer dan alleen organische vormen  

De trend curved lines is geen nieuwe trend, ook in 2023 zagen we al veel organische vormen. In 2024 brengen we deze trend naar een nieuw niveau. Dit jaar gaan we niet alleen voor organische vormen, maar juist voor contrast. Ronde vormen combineren we met rechte lijnen, voor een speels effect. Alles is mogelijk. 

Planten hebben van nature al een organische vorm en plantenbakken zijn er ook in allerlei soorten en vormen. Daarom sluiten ze naadloos aan bij deze trend. Combineer bijvoorbeeld een rechte moderne plantenbak met een plant met grote ronde bladeren. Of juist een ronde plantenbak met een palm met puntige bladeren. De mogelijkheden zijn eindeloos.  

Kantoortrends 2024 meer dan alleen organische vormen moswand interieurbeplanting

Haal groen naar binnen  

Jelle Hoogendoorn: “Een groot deel van ons leven brengen we thuis of op kantoor door. Onze oplossing? De natuur naar binnenhalen! Zo vind je niet alleen rust en ontspanning in het weekend, maar ook gewoon op een doordeweekse dag achter je laptop. “

Niet alleen met planten, maar ook door te kiezen voor natuurtinten en natuurlijke materialen, haal je het buitengevoel naar binnen. Denk aan materialen als hout, jute en linnen. En kleuren als groen, terracotta, bruin en beige. Daarnaast is de Urban jungle terug van weggeweest. En dat betekent naast natuurlijke kleuren en materialen, ook weer veel planten op kantoor. 

Ook de natuur naar binnen halen? Neem contact met ons op! 

kantoortrends 2024 haal groen naar binnen - plantenwand interieurbeplanting plant en pot

Color chique  

Het wordt 2024, maar de jaren ‘20 maken een comeback! We omarmen diepe kleuren die zorgen voor een klassieke en rustige sfeer. Denk aan de kleuren van edelstenen: robijnrood, saffierblauw en smaragdgroen. Gecombineerd met donker hout en zachte structuren zoals fluweel vormt dit meer dan 100 jaar later opnieuw een interieurtrend. 

Interieurbeplanting kantoortrends 2024 color chique natuur tint plant en pot

Kleur van het jaar 2024: Sweet Embrace  

De kleur Sweet Embrace is een zachte kleur met roze- en grijstinten. Deze zachte kleur wekt een gevoel van stabiliteit en comfort op. En sluit daarmee goed aan bij het jaar 2024 waarin alles draait om rust en balans.

 

kantoortrends 2024 kleur van het jaar

Benieuwd naar de mogelijkheden over de trends in kantoorinrichting in 2023? Neem contact met ons op voor advies op maat!