Feng Shui: planten verbeteren energie

Dat een groen kantoor veel voordelen met zich meebrengt weten we natuurlijk al. Planten zuiveren de lucht, reduceren stress en stimuleren creativiteit. Maar hoe zit het met het verbeteren van de energie in een ruimte? Wij nemen je mee in de Chinese filosofie Feng Shui om antwoord te geven op deze vraag.

Feng Shui is geen nieuw begrip. Deze Chinese filosofie is al meer dan 3.500 jaar oud. Volgens Feng Shui stromen er energieën tussen alles en iedereen. In de filosofie komt onder andere de positieve rol van planten terug. Met planten houd je bijvoorbeeld de energie in een ruimte levendig en haal je de ‘scherpe randjes’ uit het interieur. Het grootste voordeel volgens Feng Shui? Planten kunnen de energiestromen in je interieur beïnvloeden. Zo kunnen ze energieën  laten stromen of juist kalmeren.

Kantoor voelt als thuis

Nu iedereen weer terugkeert naar kantoor merken we hoe belangrijk het is om je thuis te voelen. De energie in een ruimte speelt hierin een grote rol en bepaalt hoe jij je voelt. Planten hebben invloed op deze energiestromingen en zo dus ook op jouw gevoel. 

Over het algemeen draagt elke plant bij aan een goede energie. Toch zijn er een paar specifieke planten die naar voren komen in Feng Shui. Met de volgende planten is jouw kantoor binnenkort helemaal Feng Shui.

Aglaonema

Deze mooie plant staat in Azië bekend als geluksplant. Hij staat symbool voor de natuur, zuiverheid en positieve energie. De aglaonema heeft een luchtzuiverend blad waarmee hij stress reduceert en je helpt om helemaal tot rust te komen op kantoor. De bladeren van de aglaonema kennen verschillende kleuren. Elke kleur heeft  zijn eigen betekenis volgens de Chinese filosofie. Zo staat het rood in het blad voor een ruimte waar het nooit koud of kil is. Zilver in het blad is tegen armoede en kleine stippen of strepen op het blad staan voor klein geluk.

Pachira

De Pachira staat bekend als één van de planten met de meeste invloed op energiestromen. In azië staat ook wel bekend als de geldboom. Met de Pachira haal je  Feng Shui écht naar kantoor. De gevlochten stengels vertellen meer over wat voor geluk de plant brengt. Zo staan twee stengels voor liefde en drie stengels voor welvaart. Deze plant trekt geluk en fortuin aan!

Feng shui planten

Schefflera

Deze plant komt vaak voor in de Chinese filosofie. De Schefflera voegt gezondheid en veiligheid toe aan kantoor. Doordat de bladeren iets naar beneden hangen, heeft de plant iets weg van een paraplu. Hierdoor zou hij een beschermend effect hebben. 


Peperomia

Last, maar zeker niet least is de Peperomia. In Brazilië geef je deze plant om iemand een hart onder de riem te steken. Met deze plant op kantoor komt alles goed! De Peperomia beschermt, zuivert de ruimte en jaagt negatieve energie de deur uit. 

Kortom, met deze planten haal jij geluk en goede energie naar kantoor. Is jouw kantoor al Feng Shui?