Eenheid creëren binnen een organisatie

Heeft jouw organisatie meerdere filialen of kantoren en wil je dat iedere locatie voelt als thuiskomen? Dat snappen we! Door eenheid te creëren tussen de locaties, ervaren je medewerkers en bezoekers een vertrouwd gevoel. Eenheid creëer je bijvoorbeeld door je huisstijl consistent door te voeren. Daarnaast zorgt eenheid voor meer dan een visueel aantrekkelijk pand: het versterkt je corporate branding, zorgt voor een duidelijke bedrijfscultuur en creëert een fijne werkplek voor je werknemers.   

We zien steeds vaker dat bedrijven, scholen en (zorg)instellingen aandacht besteden aan eenheid in het interieur en aan de samenhang tussen de verschillende filialen. In dit blog kijken we naar het belang van eenheid in een interieurinrichting en hoe dit bijdraagt aan herkenbaarheid en een harmonieuze sfeer binnen een organisatie.   

Waarom belangrijk?  

Het interieur van je organisatie is onderdeel van het visitekaartje van jouw bedrijf, organisatie of instelling. Het is daarom van belang om de uitingen van je merk of organisatie consistent door te voeren in de huisstijl. Een consistente visuele identiteit zorgt namelijk voor herkenbaarheid bij klanten, bezoekers en medewerkers. Het is belangrijk dat zij een positieve ervaring overhouden aan hun bezoek en dus is het van belang om dit ook door te voeren binnen de muren van je organisatie.  

Hoe creëer je eenheid?  

Het gebruik van dezelfde kleuren, materialen of herhaling van elementen draagt bij aan samenhang in het interieur. Kies voor basiskleuren en gebruik consistente materialen in het gehele interieur. Het herhalen van bepaalde elementen, zoals patronen, meubels of objecten, schept een gevoel van herkenbaarheid.  

Kies voor dezelfde ruimtes met dezelfde inrichting. Ga voor een herkenbare entreehal. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de gangen in de verschillende filialen hetzelfde zijn. En laat het logo regelmatig terugkomen. Zo creëer je herkenbaarheid en versterk je jouw brand.  

Hoe dragen planten bij aan eenheid binnen een organisatie?  

Planten zijn een makkelijke manier om een gevoel van eenheid te creëren. Kies bijvoorbeeld voor plantenbakken in dezelfde kleur of van hetzelfde materiaal. Laat moswanden op dezelfde plekken van verschillende filialen plaatsen of ga voor roomdividers in dezelfde vormen en maten.  

Door meer eenheid te creëren binnen de muren van je organisatie stimuleer je daarmee ook de verbinding en samenwerking, bevorder je de positieve sfeer en creëer je samenhang. Het interieur weerspiegelt de kernwaarden van de organisatie, waarbij herkenbaarheid een sleutelrol speelt.  

Wist je dat we ook plantenbakken in jouw merk-kleuren kunnen spuiten? Neem contact met ons op voor meer informatie hierover.