De kantoortrends van 2022

Het kantoor van 2022

2021 was een bewogen jaar waarin we het kantoor weinig gezien hebben. We hebben allemaal ondervonden hoe het ook kan. Dit heeft onze kijk op kantoren en effectief werken veranderd. Als we door het thuiswerken iets hebben geleerd, is het wel dat je productiever bent in een omgeving waar je je thuis voelt. Verwacht in 2022 dus geen kille kantoren, maar ruimtes waar het draait om verbinding. Wij nemen je samen met onze partner en kantoorinrichter iL Office mee in de kantoortrends van 2022.

De verbinding op kantoor

Thuis ben je wellicht productiever, maar mis je de verbinding met het bedrijf. Bijpraten, lachen en kennis delen is toch echt leuker in het echt dan via je beeldscherm. De rol van kantoor wordt nog belangrijker dan voorheen. Thuis gaan we voor de volle focus en op kantoor zoeken we collega’s en het samenzijn op. Kantoor wordt een plek waar we elkaar ontmoeten en inspireren. 

Verbinding is volgens iL Office het toverwoord van 2022. Hoe dit tot leven komt op kantoor? Meer gezamenlijke ruimtes en individuele focusplekken voor wie liever niet thuiswerkt. Je werkzaamheden onderscheiden je werkgever misschien niet van een ander. De sfeer, collega’s en verbinding met het kantoor doen dat wel!

Privacy en hygiëne op één

Van Covid-19 nemen we helaas voorlopig nog geen afscheid. Eigenaar Iwan de Leeuw van iL Office vertelt over de veranderde vraag van kantoren: “Door Covid-19 zijn we het belang van privacy en hygiëne op de werkplek gaan inzien. Waar we voorheen met zestien personen in de vergaderruimte zaten, houden we dat nu op maximaal acht personen. Er wordt meer ruimte beschikbaar gesteld voor hetzelfde doel. Dit is nu een must, maar wordt het nieuwe normaal. Mensen nemen na Covid-19 geen genoegen meer met minder privacy. Hier richten wij onze kantoren op in.” Met een veilig gevoel naar kantoor gaan is dus belangrijker dan ooit. 

Ook Hoogendoorn ziet een duidelijke verschuiving in vraag. ‘Groen wordt niet alleen meer ingezet om sfeer op kantoor te versterken, maar ook om een gezonde werkomgeving te creëren’, geeft Jelle Hoogendoorn aan. Waar voorheen de gezonde voordelen van planten bijzaak waren, zijn deze nu juist van belang.

Kantoorbeplanting bij Align Technology Een kantoor is een maatpak

iL Office ziet een kantoorinrichting als een maatpak. Nu de vraag van kantoren veranderd is, is het nog belangrijker om een ruimte te creëren die past bij de organisatie. Een kantoor dat de bedrijfscultuur ademt en medewerkers trots maakt. Waar de focus op ligt in 2022? Een kantoorontwerp dat de visie van een bedrijf echt vertaalt in het interieur. Zo moet je bij binnenkomst de cultuur van het bedrijf kunnen proeven. 

Jelle Hoogendoorn sluit zich aan bij de visie van iL Office. Zo maakt hij altijd een groenplan op maat. Groen implementeren is geen kwestie van een paar planten in het kantoor zetten. ‘Het groen moet een aanvulling zijn op het interieur en de bedrijfscultuur versterken.’

Een kleine footprint

Een groen kantoor wordt elk jaar relevanter. En dan niet alleen op het gebied van planten, maar ook op het gebied van duurzame keuzes. Bedrijven worden (gelukkig) steeds bewuster. Van meer planten op kantoor tot een gerecycled tapijt. Als je duurzaam met je organisatie omgaat en een gezonde werkomgeving creëert voelen mensen zich ook meer op hun gemak. En personeel dat werkgeluk ervaart is het hoogst haalbare doel als werkgever in 2022!

De jaren 60 / 70 zijn terug van weggeweest

Werken in een huiselijke omgeving was het afgelopen jaar het nieuwe normaal. Geen wonder dat in het nieuwe jaar ook op kantoor meer huiselijkheid toegevoegd zal worden. Hoe we dit in 2022 meer gaan terugzien volgens iL Office? De vintage look en feel is terug van weggeweest. Zowel in kleuren als materialen. Zo wordt het kantoor een tweede huiskamer met de warmte die we thuis gewend zijn.

 

2022: het jaar waarin verbinding het toverwoord is

In 2022 keren we weer terug naar kantoor om elkaar te ontmoeten en inspireren. Open kantoorruimtes waar we ons thuisvoelen. Daar gaan wij voor in het nieuwe jaar. 

Benieuwd naar de mogelijkheden over de trends in kantoorinrichting in 2022? Neem contact met ons op voor advies op maat!

Trends voor kantoorinrichting in 2022

Kantoorinrichting 2022