BLOG: 5 manieren voor groen aan de wand

Living wall, groene wand, green wall, plantenmuur, moswand, you name it, we make it!

Groen aan de wand is niet meer weg te denken uit een kantoor en gezonde organisatie. Op onze pagina gezonder werken besteden wij aandacht aan wat planten kunnen doen. Ze zorgen onder andere voor meer tevredenheid bij medewerkers. Een hele muur vol planten doet dat natuurlijk nog veel meer! Maar dat is niet het enige dat groen aan de muur doet. Planten dragen bij aan een prettig binnenklimaat op kantoor, zorgen voor minder ziekteverzuim en meer luchtvochtigheid. Hoe meer planten hoe beter!

Groen aan de wand

Uitzicht op groen verlaagt bovendien stress bij beeldschermwerkers. Een kantoor midden in het bos is natuurlijk geweldig, maar is voor de meeste organisaties niet weggelegd. Groen toevoegen aan het interieur is dan een goed alternatief. Dichtbij de natuur zijn mensen op hun gelukkigst!

Hieronder bespreken we 5 manieren voor meer groen aan de wand.

1. Een groene muur

Schilderij met planten    Living wall     NextGen groene wand  

 

Een plantenwand brengt alle voordelen van buiten naar binnen. Onze plantenmuren kunnen overal opgehangen worden, groot of klein. De wand bestaat uit echte planten en geeft een natuurlijke en levendige sfeer aan elke ruimte. De living wall is verkrijgbaar met of zonder zijpanelen of te monteren in een bestaand kader. Dankzij de grote hoeveelheid planten in een plantenwand, haal je ook met een kleinere wand veel groen naar binnen.

Bekijk wat de mogelijkheden zijn voor uw groene wand!

 

2. Moswand

Mos aan de muur    moswand rendiermos    Moswand platmos bolmos

 

Moswanden zijn niet alleen indrukwekkend maar geven ook fluffy effect aan een muur. Het mos is geïmpregneerd met milieuvriendelijk glycerine dat ervoor zorgt dat het mos zijn kleur behoudt. Een moswand heeft geen water nodig en kan op bijna alle plekken gecreëerd worden. Dankzij de geluiddempende werking van mos is het ook nog eens een goede oplossing om de akoestiek in gehorige ruimtes te verbeteren.

Wij gebruiken drie verschillende soorten mos. Platmos, bolmos en rendiermos. Deze laatste is behalve in groen, in diverse kleuren verkrijgbaar voor een vernieuwend effect.

Een greep uit onze mogelijkheden: moswanden, moslogo’s en moskaders. Benieuwd  naar mos?

 

3. Wall planters

Wall planter   wall planter vierkant     Ronde wall planter

 

Dé kleinere oplossing voor groen aan de wand is de wall planter. Al onze kunststof wall planters worden gemaakt van gerecycled materiaal en kunnen in iedere gewenste RAL-kleur gespoten worden, mat en hoogglans. Hierdoor is de wall planter een fantastische keuze als u groen aan de wand wilt in een specifieke kleur. Maak een statement in kleur of kies dezelfde kleur als uw logo, alles is mogelijk! Door de verschillende vormen en maten is de wall planter enorm veelzijdig en past hij in ieder budget.

 

4. Live Picture

Room divider met planten     live picture     live picture room divider

 

De Live Picture is een levend schilderij van planten. In de lijst is een geïntegreerd watersysteem met reservoir verwerkt. Dit zorgt ervoor dat de planten vier tot zes weken van water worden voorzien. Het frame is in verschillende kleuren leverbaar en aan de muur te bevestigen. De Live Picture is ook te gebruiken als room divider en is ideaal om ruimte’s te verdelen op een groene manier. 

Interesse in een plantenwand maar niet veel ruimte? Dan is dit een goede keuze.

 

5. Biomontage en mosschilderij

Biomontage boven de trap     Mos schilderij     Biomontage verrijdbaar met wielen

 

Graag meer soorten natuur aan de wand? Daar is Bio Montage uitermate geschikt voor. Wissel mosplaten af met schorspanelen, gerecycled kokospalm en light stone panelen. Deze laatste zijn gemaakt van een combinatie van natuursteen en hars en daardoor licht en handig te bevestigen.

Door het combineren van deze duurzame en natuurlijke materialen zijn er oneindig veel ontwerpmogelijkheden beschikbaar. De materialen hebben geen onderhoud, verlichting of water nodig en kunnen ook in een donker kantoor opgehangen worden. Bio Montage is ook te monteren op een frame, enkel of dubbelzijdig. Hierdoor is het ook perfecte te gebruiken als verrijdbare room divider in kantoorruimtes.

Nieuwsgierig welk groen aan de wand het beste bij u op kantoor past? Maak nu een afspraak of overleg eerst telefonisch met één van onze adviseurs.

 

Op Instagram kunt u alvast meer inspiratie opdoen. Heeft u al een moodboard op Pinterest? En bekijk ook onze recente projecten.