7 voordelen van een plantenwand binnen

voordelen groene wand op kantoor

Een wand die volledig uit echte planten bestaat is niet alleen mooi, maar zorgt voor veel gezond groen in de werkomgeving. De wand geeft bovendien een natuurlijke en levendige sfeer aan elke ruimte. Met een groene wand haal je buiten naar binnen. Het is dé groene oplossing voor op kantoor. Hieronder lees je waarom!

 

  • Grote groene wand

    Gezondere werkomgeving

Een plantenwand binnen is een gezonde toevoeging aan iedere werkomgeving. De planten op basis van hydrocultuur liggen in bakken met water en dat heeft een positief effect op de luchtvochtigheid in de ruimte. Levende planten zuiveren de lucht en zorgen voor meer zuurstof. Mensen die in een groene omgeving werken ervaren minder stress en worden creatiever en productiever.

  • Ruimtebesparend groen

Groen op kantoor hoeft niet altijd veel ruimte in te nemen. Een groene wand is een ruimtebesparend en trendy alternatief voor kantoorplanten! De plantenwand steekt iets uit ten opzichte van de muur, maar neemt nauwelijks bruikbare ruimte in. Hierdoor is het ook voor kleine ruimtes een hele effectieve en handige oplossing.

  • Geluiddempende plantenwand binnen

Dat een groene wand niet alleen mooi is, bleek al uit de bovengenoemde voordelen. Daarnaast kan een groene wand ook de akoestiek verbeteren doordat een groot volume aan planten geluiddempend werkt.

  • Een statement

Go big or go home, dat geldt voor de plantenwand. Ben je opzoek naar een eyecatcher, dan is een groene wand met planten perfect. Met een plantenwand maak je namelijk meteen een statement in de kantoorruimte. Zelfs een kleine wand heeft dit effect. Onze wanden kunnen vrijwel op elk gewenst formaat gemaakt worden.

  • Blijvend groen

De plantenwanden bestaan uit echte planten, waardoor het een levendige en natuurlijke sfeer geeft aan elke ruimte. Met maandelijks onderhoud, is de wand voor jou onderhoudsarm en een blijvende oplossing!

  • Veelzijdig

De wand is daarnaast ook nog eens veelzijdig, er kunnen namelijk veel verschillende planten in de wand. Door de naam ‘groene wand’ zou je verwachten dat de wand enkel gevuld kan worden met groene planten, maar niets is minder waar. In de groene wand kunnen ook planten met kleur verwerkt worden voor een opvallend effect. Daarnaast kan er gekozen worden voor een weelderig of juist strak design. 

  • Flexibel

Een plantenwand kan niet alleen aan de muur bevestigd worden, maar bijvoorbeeld ook op een verrijdbaar paneel. Hierdoor kan je spelen met de ruimte en kunnen de plantenwanden gebruikt worden als roomdivider.

Flexibele groene wand op locatie

 

flexibele groene wand     Room divider