Sponsor een groene school

Wij starten dit schooljaar met een sponsoractie voor meer groen op scholen. Veel onderwijsinstellingen hebben weinig budget voor planten, terwijl planten een positief effect hebben op leerlingen. Hoogendoorn Projectbeplanting roept daarom een sponsormogelijkheid voor bedrijven in het leven. Organisaties en bedrijven kunnen vanaf 1 oktober 2023 een school naar keuze sponsoren met één van de groen-pakketten. 

Jelle Hoogendoorn: “Wij vinden het echt belangrijk dat leeromgevingen groener worden. Daarom verzorgen wij niet alleen de levering, maar voegen we ook aan elk pakket als cadeau extra beplanting toe.”

Sponsor een groene school

Hidde Hoogendoorn: “Steeds meer onderzoeken wijzen uit dat planten een positief effect hebben op de (mentale) gezondheid. Planten blijken niet alleen een groot effect te hebben op volwassenen, maar juist ook op kinderen die nog volop in ontwikkeling zijn. Samen met onze klanten en andere organisaties gaan we voor zoveel mogelijk groene leeromgevingen.”

De sponsormogelijkheden

Vanaf 1 oktober 2023 kun je als organisatie een school naar keuze sponsoren. Als organisatie kun je kiezen uit drie pakketten. Pakket groen (€500), pakket groener (€1500) en pakket groenst (€3000). Met pakket groen sponsor je een gezonde entree of klaslokaal en met pakket groenst kun je niet één, maar meerdere ruimtes in de school voorzien van planten.

De pakketten zijn samengesteld met verschillende planten en -bakken. Aan elk pakket voegen wij extra hangschalen inclusief beplanting toe. Juist omdat wij zelf ook graag een steentje bijdragen aan gezond leren. Daarnaast adopteren wij, net als voor onze andere klanten, vierkante meters regenwoud in Costa Rica via stichting Adopteer Regenwoud. Speciaal voor deze actie verloten we onder de scholen een informatieve workshop over het regenwoud, gegeven door onze partner Adopteer Regenwoud.

Sponsor worden? Lees hier meer over de actie.