Kantoortrends in 2020 – alles kan en alles mag!

Trends kantoor planten

De kantoortrends van 2019 stonden in het teken van meer groen. Groene wanden en moswanden waren, en zijn nog steeds, heel populair en een gezonde verrijking voor elk interieur. Ook met de kantoortrends in 2020 gaan we veel van deze indrukwekkende muren van groen tegenkomen! Nu nóg groter of gecombineerd in een wandmeubel.

In materialen, kleuren en combinaties durven we meer in 2020 en doen statements hun intrede in onze werkinterieurs. De afgelopen jaren zagen we keurige planten en neutrale kleuren in kantoren. Met de kantoortrends in 2020 schudden we dit van ons af en gaan we voor meer variatie. Dat alles moet natuurlijk wel passen in het duurzame gedachtegoed van de toekomst!

 

Interieurtrend 1: Duurzaam

We willen duurzamer leven en zoeken dit terug in het product en in het productieproces. Natuurlijke materialen en eerlijke handgemaakte producten zijn belangrijker dan ooit en onmisbaar in het interieur. Ook wij vinden duurzame producten erg belangrijk en daarom worden onze kunststof plantenbakken van gerecyclede materialen gemaakt. Wij hebben een breed assortiment in natuurlijke en handgemaakte plantenbakken.

 

Trends kantoorplanten       Interieurbeplanting in Utrecht     Kantoortrends in 2020

 

Interieurtrend 2: Mix en match

Natuurlijk is het prachtig om eenzelfde stijl of kleur te hanteren. Maar komend jaar gaan we meer mixen. Handgemaakte plantenbakken, keramiek, composiet, metaal, het mag allemaal en het liefst door elkaar heen. Hierdoor creëren we het huiskamergevoel dat we ook graag op onze werkplek willen ervaren. In combinatie met weelderige en verschillende planten wanen we ons bijna echt in de natuur op sommige kantoren!

 

Verschillende planten voor kantoor     Trends kantoorbeplanting

Interieurtrends kantoor planten     Hydrocultuur Amsterdam

 

Interieurtrend 3: Een serene kleur blauw

Naast het combineren van materialen, brengen we in 2020 ook kleuren samen. Waar we voorheen voor veilig wit, antraciet of zwart kozen zien we nu vaker een kleurstatement. En dan het liefst niet één kleur, maar veel kleur! De trendkleur van het jaar 2020 is een helderblauwe tint. Deze kunnen we volgens de kantoortrends van 2020 combineren met andere blauwtinten, felle kleuren of juist poederroze of okergele accenten. Het kan allemaal!

Het combineren van de kleur blauw met groen op kantoor geeft nóg meer het gevoel dat we dichter bij de natuur zijn. Water, lucht, plantenbakken van natuurlijke materialen en groen zorgt voor een rustige serene sfeer. Hier kunnen we allemaal wel wat van gebruiken tegenwoordig!

 

Interieurtrends voor kantoor 2020 classic blue     Kleur van het jaar 2020 Kantoortrends

Kantoortrends     Kantoortrends in 2020

 

Interieurtrend 4: Meubelbeplanting

Een trend die we meer gaan zien in 2020 is het groen verwerken in elementen van het interieur. Planten in meubels integreren maakt het groen echt onderdeel van de werkruimte. Banken met beplanting zien we al een tijdje, maar nu is niets meer te gek. Boven de keuken, hangend tussen bureau’s of gecombineerd met kluisjes of kapstokken, alles mag en alles kan! Een ruimte opdelen door middel van een natuurlijke room divider die voor meer privacy zorgt in het open kantoor geeft het groen een extra functie.

 

Interieurtrends voor kantoor     Kantoortrends in 2020     Bank met beplanting trends

Interieurtrends kantoor     Kantoortrends in 2020

 

Kantoortrends in 2020

Wilt u advies over hoe u deze trends kunt toepassen in uw werkruimte? Wij creëren voor u een perfect groenplan. Geen zorgen maken over het onderhoud? Dit nemen wij u graag uit handen, hierdoor blijft groen ook echt groen!


Wilt u mee in onze groene golf in 2020?
Neem contact met ons op!

Volg ons ook op Instagram en pinterest voor meer kantoortrends in 2020.