Kantoortrends in 2019 – meer groen!

Kantoorinrichting trends

De kantoortrends van 2018 draaiden om het toevoegen van meer en meer groen op de werkplek én het creëren van een huiselijk gevoel. Dit zorgt een prettige en gezonde werkomgeving. Natuurlijke materialen en het buiten naar binnen halen tillen de trends in kantoorinrichting in 2019 naar een ander niveau. Het biophilic design als één van de kantoortrends in 2019 is een klasse apart en een absolute voorwaarde voor onze toekomst.

Interieurtrend 1: Biophilic design

Biophilic design staat voor ‘in contact met de natuur’. In het Grieks betekent het letterlijk ‘houden van het leven’. De gedachte dat mensen van nature de behoefte hebben aan natuur en andere vormen van leven heet biofilie en als we dit vertalen naar het ervaren van de ruimte, de omgeving en het gebouw waarin we zijn wordt dat biophilic design. Het komt voort uit de combinatie van deze eeuwenoude behoefte van de mens en ons binnenleven van tegenwoordig. We spenderen zoveel tijd binnen in gebouwen dat we dit maar beter zo prettig en natuurlijk mogelijk kunnen doen! Daglicht, ventilatie, planten maar ook een groen uitzicht helpen hierbij.

Planten toepassen in de kantooromgeving is in 2019 volledig geaccepteerd en werknemers verwachten een gezonde werkomgeving. Een grote hoeveelheid planten is geweldig, maar biophilic design gaat verder dan planten op kantoor. Groene wanden in de vorm van plantenwanden of moswanden, grote bomen of zelfs watervallen worden in gebouwen toegepast.

Plantenwand      Plantenwand

Bekijk ons Pinterest bord over biophilic design voor meer inspiratie.

 

Interieurtrend 2: Scandinavisch 2.0

De designkleur van 2019 is Pantone Living Coral en de interieurkleur van 2019 is Pantone night watch. Deze kleuren zijn ook nog eens geweldig als je ze samen gebruikt.

Lang waren de Scandinaviërs met hun witte en minimalistische stijl alleenheerser in de wereld van interieurs. Zelfs zij vinden het tijd geworden voor kleur! Maar dan wel in natuurlijke tinten en mooie combinaties met strak meubilair. Durft u het aan? Bekijk ons Pinterest bord met Hoogendoorns favorieten en de kantoortrends in 2019.

Huiselijk kantoor    

 

Interieurtrend 3: Oud & Nieuw

Renovatie en hergebruik van oude gebouwen is al jaren gaande en dat maakt het de vraag of je dat nog een trend kunt noemen. Toch stippen we het graag aan. In 2019 is vintage en nieuw combineren in interieurs ook binnen werkomgevingen in opkomst. Jaren ’70 stijlen en kleuren met een moderne twist worden ook op kantoor volop gebruikt om de omgeving waar we de meeste tijd doorbrengen zo prettig mogelijk te maken. Planten passen perfect in deze trend, zeker als ze gecombineerd worden met retro plantenbakken op pootjes of robuuste aardewerk potten in natuurlijke tinten. In een strak en modern interieur staat dit geweldig!

Urban jungle   Refined Retro plantenbak   Grote planten Amsterdam   Plantenbak Plantenbak kantoortrends 2019

 

Kantoortrends in 2019

Wilt u advies over interieurbeplanting of biophilic design bij u op kantoor? Wij denken graag mee en bekijken elke werkomgeving persoonlijk. Zo creëren wij een uniek groenplan dat past bij de omgeving en omstandigheden. Het groen blijft dan ook mooi!


Wilt u meedoen in 2019?
Neem contact met ons op!

Volg ons ook op Instagram voor meer kantoortrends in 2019.

De prachtige foto’s van het kantoor van Bakken en Bæck zijn gemaakt door de bekende fotografe Tekla Evelina Severin.