Nóg een groene leeromgeving voor Yuverta

Met zo’n 13.000 leerlingen, 8.800 studenten en 7.000 cursisten is Yuverta de grootste groene opleider van Nederland. Het is een onderwijsinstelling voor vmbo en mbo die zich richt op thema’s als landbouw, groenvoorziening en duurzame ontwikkeling. Yuverta heeft in totaal 56 locaties verspreid over heel Nederland.  

Bij Yuverta in Houten hebben we in de hal van de middelbare school drie wanden voorzien van moscirkels in verschillende afmetingen. De wanden bereiken een hoogte van zo’n 12 meter. Hierdoor zijn de moscirkels vanaf elke verdieping van de school te bewonderen. Zo genieten de leerlingen en docenten niet alleen op de begane grond van het groen, maar ook op de hoogste verdieping. 

De taak om onderwijsinstellingen om te toveren tot een groene leerplek nemen we graag op ons. Op steeds meer scholen ontstaat de behoefte om dichter bij de natuur te komen. Wij moedigen dat aan, want een groene ruimte stimuleert creativiteit, productiviteit en concentratie. En daar hebben leerlingen én docenten veel baat bij. We zijn blij dat Yuverta weer een groene en gezonde leeromgeving rijker is!  

Moscirkels bij Yuverta onderaanzicht 2

 

Andere projecten