Het Zandkasteel  

Het microdorp van Amsterdam Zuidoost: Het Zandkasteel. Dit monumentale gebouw lijkt door de bijzondere architectuur op een levensgroot zandkasteel. Het is een plek waar werk, wonen, horeca en sinds kort onderwijs samenkomen. In dit bijzondere pand zat voorheen het ING-hoofdkantoor. Nu is er in drie van de acht torens ruimte gemaakt een nieuwe internationale school: AICS South East.  

In september kregen wij de taak om de beplanting op deze locatie te realiseren. Met zo’n 25.000 liter hydrokorrels, meer dan 800 planten en een boom van 4,5 meter was dit een groot project. Wij vinden het belangrijk dat leerlingen zich in een gezonde omgeving begeven. Vooral omdat kinderen nog volop in ontwikkeling zijn. Planten hebben namelijk een positief effect op de concentratie en de productiviteit. Des te belangrijker dat we scholen verrijken met veel groen.  

Wij zijn blij dat Nederland een gezonde leeromgeving rijker is. We wensen de leerlingen en docenten van AICS South East dan ook veel leerplezier toe tussen al het groen!  

Planten op school het Zandkasteel

 

Andere projecten