Luchtzuiverende planten bij zorginstelling Arkin

Luchtzuiverende planten bij zorginstelling Arkin Arkin, een grote GGZ-instelling, voorziet haar medewerkers graag van een gezonde en fijne werkomgeving. Planten spelen hierbij een belangrijke rol. Uit onafhankelijke onderzoeken is gebleken dat planten een positieve invloed hebben op je gezondheid. 

Luchtzuiverende planten nemen schadelijke stoffen zoals ammonia, xyleen, formaldehyde, trichloorethyleen en benzeen op. Dit zijn stoffen die vrijkomen bij alledaagse bezigheden zoals printen, ramen lappen, het reinigen van vloeren of zelfs het afdrogen van je handen aan een papieren handdoekje. Daarnaast stimuleren planten de productiviteit van medewerkers, reduceren stress en houden deze natuurlijke luchtverfrissers de luchtvochtigheid op peil.

De planten hebben zowel een positief effect op medewerkers als op cliënten. De gezondere lucht leidt tot sneller herstel na ziekte. Daarnaast creëren planten een rustgevende omgeving en reduceren ze CO2.

Elke plant produceert zuurstof, maar sommige planten hebben een extra luchtzuiverende werking. Bij Arkin hebben wij een grote diversiteit aan luchtzuiverende planten met elk hun eigen specialiteit gebruikt in het groenconcept.

Areca palm

De Areca is een bekende palmsoort. Deze soort kan vervuilde lucht erg goed verdragen en is daarom in veel verschillende omgevingen terug te vinden. De bladeren nemen vervuilde deeltjes uit de lucht op en filteren hiermee de lucht.

Ficus

Schadelijke stoffen, met name formaldehyde uit de lucht verwijderen is voor de Ficus geen probleem. Deze bijzondere plant is heel zelfstandig en redt het dan ook prima in een iets donkerdere ruimte. 

Dracaena

Met zijn sterke stam kan de Dracaena wel tegen een stootje. Deze plant is niet alleen heel decoratief, maar heeft ook een sterke luchtzuiverende functie. De lange bladeren in verschillende kleuren nemen de vervuilde deeltjes uit de lucht binnen no time op.


Aglaonema

De Aglaonema kenmerkt zich door zijn unieke bladeren met mooie patronen. Deze bijzondere plant past in elk interieur. Door het grote bladvolume zuivert de Aglaonema een breed scala aan chemicaliën uit de lucht

Rhapis

Last but not least: de Rhapis. Deze plant behoort tot één van de beste luchtzuiverende planten. Hij kenmerkt zich door zijn brede groene bladeren en haalt stoffen zoals formaldehyde, tolueen en ammonia uit de lucht. 

Rhapis bij Arkin Deze sterke luchtzuiverende planten zorgen op meerdere locaties van Arkin voor een schonere lucht. Een gezondere werkomgeving voor de medewerkers en een prettige omgeving voor de cliënten. Daar gaan zij voor!