Groene voornemens 2023

Groene voornemens 2023

Het nieuwe jaar is weer aangebroken en dat betekent: goede voornemens. Of zoals wij liever zeggen: groene voornemens. Gezonder leven staat met stip elk jaar weer op één. Gezonder eten, meer bewegen en dry january. Thuis doen we er alles aan om gezond te leven, maar hoe zit dat op kantoor? Wij nemen je mee in een aantal groene voornemens voor een succesvol 2023!

 

Gezond werken

Het klinkt makkelijk, maar waar moet je beginnen? We hebben het bij gezond werken namelijk niet over een gezonde lunch op kantoor, maar over het kantoor zelf. Collega’s keren terug naar kantoor en we brengen weer een groot gedeelte van onze tijd door op de werkvloer. Belangrijk dus om op kantoor gezond te werken.

Een gezonde werkplek moet aan een aantal normen voldoen. Denk hierbij aan een ergonomische bureaustoel, een gezond binnenklimaat en voldoende lichtinval. Maar dat niet alleen, een gezonde werkplek moet inspireren én motiveren. Je komt immers niet voor niets naar kantoor, maar voor de prettige werksfeer en je leuke collega’s.

Groene voornemens plantmuur moswand groene werkomgeving

New year, new plants

Tijd voor ons favoriete voornemen: meer planten op kantoor. Want groen maakt gelukkig. Planten zorgen niet alleen voor meer sfeer, maar dragen ook bij aan een gezonde werkomgeving. Wie zich vaker omringt met groen voelt zich gelukkiger, ervaart meer motivatie en creativiteit en juist minder stress. Zo blijkt ook uit een onderzoek van Universiteit Wageningen.

Van een groene wand tot een roomdivider gevuld met planten. Groen toevoegen op kantoor kan op veel manieren. Voor beplanting geldt wel: hoe meer, hoe beter. Hoe groter het bladoppervlak van een plant, hoe groter de luchtzuiverende werking.

moswand en plantmuur interieurbeplanting groene werkomgeving plant en pot

Meer lachen op de werkvloer

Humor, het is een belangrijk pluspunt van werken op kantoor. Het is hét aspect dat je bij thuiswerken misloopt. Je grappen worden namelijk face-to-face toch echt beter ontvangen dan via een beeldscherm. Dat lachen gezond is weten we allemaal, maar het zorgt ook voor een sterkere band met je collega’s. En zeg nou zelf, de samenwerking bevorderen willen we allemaal toch?

Werk je op kantoor? Neem dan even de tijd om die ene goede grap te vertellen. Je zal zien dat je beter in je vel zit en vervolgens weer gemotiveerder aan de slag kan!

Groene voornemens moswand muurdecoratie groene leeromgeving groen op kantoor

Efficiëntie is key

We kennen het allemaal, meetings waarvan je achteraf dacht: dit had een stuk sneller gekund. Een mooi voornemen voor 2023 als je het ons vraagt? Verhoog je efficiëntie op kantoor. Probeer vergaderingen te beperken tot maximaal 1 uur. Duurt het echt langer? Zorg dan voor een break tussendoor om even de benen te strekken. Zo houdt iedereen zijn aandacht er makkelijker bij en kom je sneller to the point. Wil je echt gezond vergaderen? Voer dan, indien mogelijk, een gesprek terwijl je wandelt!

Groene voornemens plantenwand roomdivider en hangschalen op kantoor

Benieuwd hoe wij jouw kantoor groener én gezonder kunnen maken? Wij helpen je graag om je groene voornemens te behalen!