DUURZAME GROENE OPTIES VOOR HET ONDERWIJS

Te midden van de bruisende energie van leerlingen die volop groeien en leren, speelt de keuze van interieurbeplanting een cruciale rol in het creëren van een gezonde leeromgeving. 

Planten toevoegen aan ruimtes waar leerlingen zich een groot deel van te tijd bevinden is dus van groot belang. Maar als je dat in een onderwijsinstelling doet, dan moet je goed nadenken over welke interieurbeplanting geschikt is in een omgeving met energieke kinderen. In dit blog vertellen we je over het gebruik van interieurbeplanting in deze leeromgevingen.  

Positieve effecten van interieurbeplanting 

Groen in binnenruimtes heeft een positief effect op ons, dat is algemeen bekend. Vooral in een tijd waar we meer binnen dan buiten zijn. Planten zijn luchtzuiverend en bevorderen de luchtkwaliteit. Dit heeft een positieve invloed op het welzijn van leerlingen en het bevordert de mentale prestaties.  

Als mens zijn zelfs gelukkiger zijn met planten in onze omgeving. Dit geldt ook voor onderwijsomgevingen. In één van onze recente nieuwsberichten vertellen we je over het artikel van de Gezonde School, waarin duidelijk wordt dat groen bijdraagt aan het welzijn en geluk van docenten en leerlingen. 

Benieuwd naar meer voordelen van planten in leeromgevingen? In ons recente blog gaan we dieper in op de precieze werking van planten en de invloed hiervan op de leerprestaties. 

Een school is dus veel meer dan alleen een plek om te leren. Het is dé plek waar leerlingen samenkomen en zich ontwikkelen. Leerlingen zijn in de bloei van hun leven, en dat betekent ook dat ze veel energie hebben. Soms iets téveel energie. Nadelig voor de prachtige planten zou je denken, of valt dat wel mee?  

Schade aan interieurbeplanting in het onderwijs: iets om je zorgen over te maken? 

Nee. Bij Hoogendoorn Projectbeplanting vinden wij dat zeker niet nodig. We denken altijd mee over de mogelijkheden en de inrichting van ruimtes. Zo hebben we oplossingen en plantenbakken op maat voor elke omgeving. Denk aan hangschalen boven het hoofd, moswanden hoog aan de muur en nog veel meer alternatieven. Zo kunnen leerlingen tóch tussen het groen hun vaardigheden en kennis vergroten. 

Duurzame interieurbeplanting voor het onderwijs

Benieuwd naar alle mogelijkheden? Bekijk de rest van onze website of neem contact op met ons team! Wij staan altijd klaar om te helpen en denken graag met je mee.