De kantoortrends van 2023

De kantoortrends van 2023

In 2023 ligt de nadruk op de impact van interieur op het milieu. Verwacht daarom bijzondere meubels met een goed verhaal. Maar dat niet alleen. Ook gezondheid speelt nog steeds een grote rol, vooral nu mensen weer naar kantoor komen. Benieuwd naar alle kantoortrends van 2023? Wij nemen je mee.

 

 

 

Naar kantoor

Sinds de pandemie is er een hoop veranderd. We maakten kennis met thuis- en hybride werken. We creëerden een nieuwe manier van werken waar werknemers gelukkig van werden. Hoewel de meeste mensen genieten van het thuiswerken, zagen we ook de behoefte naar écht contact toenemen. En daarmee bedoelen we de verbinding met collega’s. Die ene grap is toch echt leuker in het echt dan via je beeldscherm. Een goede reden om weer naar kantoor te komen!

Dat maakt de rol van het kantoor in 2023 nog belangrijker dan voorheen. Het is niet meer alleen een plek om te werken, maar om bij te praten, te lachen en kennis te delen. Zorg voor een fijne werkomgeving door het kantoor modern in te richten. Zorg dat mensen graag naar kantoor komen. Lees snel verder en ontdek hoe jij ook verbinding op kantoor kan stimuleren.

Blog kantoortrends

Ode to nature / organische vormen

In 2023 zijn we verder van de natuur verwijderd dan ooit. We brengen ons leven grotendeels binnen door. Daarbij zorgt de klimaatcrisis ervoor dat we ons kwetsbaar voelen tegenover de kracht van de natuur.

Dit levert naast angst, ook daadkracht op. We komen in actie en kijken naar de mogelijkheden, ook betreft ons interieur. Duurzame en milieubewuste opties voor kantoor hebben de voorkeur.

Niet alleen het gebruik van natuurlijke materialen, maar ook rustgevende kleuren en organische vormen zijn een grote trend komend jaar. Haal buiten naar binnen en kies voor elementen die het buitengevoel ademen.

Neem bijvoorbeeld planten; ze hebben van nature een organische vorm en brengen het kantoor tot leven. Met planten waan je je in een groene oase. Zo lijkt de drukte even heel ver weg. Ook in 2023 blijven planten een gewilde keuze voor op kantoor. En dat vinden wij helemaal niet erg. 😉

Blog kantoortrends 2023
Japandi

Niet alleen de werknemers zelf creëren sfeer op kantoor. Het interieur speelt hierin een grote rol. Een mooie kantoorinrichting is daardoor een must om werknemers naar kantoor te krijgen. In 2023 staat rust op kantoor centraal, maar is er ook behoefte aan warmte en gemoedelijkheid.

De combinatie van deze twee aspecten staat in de interieurwereld bekend als de interieurstijl Japandi. Kies voor natuurlijke materialen, maar houd het knusse gevoel voor ogen. Denk hierbij aan een lichte basis, luxe stoffen en warme accentkleuren.

Blog kantoortrends 2023

Circulair interieur

Het begrip duurzaamheid komt de afgelopen jaren steeds vaker terug. Door slimme interieur keuzes te maken draag je zelf gemakkelijk bij aan een duurzame wereld.

Het leuke is dat je dit op verschillende manieren kan doen. Kwalitatieve producten gaan in de regel lang mee en zijn daarom een goede keuze. We zien daarnaast een trend van gerecyclede materialen. Producten die met respect voor de natuur gefabriceerd zijn. Van meubels, accessoires tot gerecyclede plantenbakken. Door het efficiënter gebruik van grondstoffen wordt de druk op het milieu verlaagt. Daarom werken wij veel met gerecyclede plantenbakken. Zo krijgt materiaal een tweede leven. Extra mooi omdat er bij ons weer nieuw leven ingroeit.

Gerecyclede producten hebben een eigen verhaal. Dit zorgt niet alleen voor een stukje duurzaamheid op kantoor, maar ook voor een hoop inspiratie.

Blog kantoortrends 2023

Gericht op welzijn en gezondheid

Sinds de pandemie is er een hoop veranderd. We zijn er opnieuw aan herinnerd hoe belangrijk onze gezondheid is. Niet alleen onze eigen gezondheid, maar ook die van onze medewerkers. Hoe zij zich voelen heeft effect op heel het bedrijf.

Werkgevers gaan daarom anno 2023 graag een stapje verder om de welzijn en gezondheid van het personeel te bewaken. Dit hoeft niet zo lastig te zijn als je misschien denkt.  Zorg voor een fruitmand en stel voor om in de pauze te wandelen. Qua inrichting op het kantoor moet elke werknemer genoeg bewegingsruimte hebben. Deze kleine veranderingen maken een groot verschil.

Je ziet het niet, maar merkt het wel: een schone lucht op kantoor. Planten verbeteren de luchtkwaliteit. Maar dat niet alleen: ze verhogen het vertrouwen, reduceren stress en bevorderen herstel na ziekte. Voeg daarom in 2023 groen toe aan je kantoor en draag bij aan de fysieke en mentale gezondheid van je medewerkers.

 

Flexa kleur van het jaar 2023: Wild Wonder
De Flexa kleur van komend jaar sluit naadloos aan bij de kantoortrends van 2023. Ook in de gekozen kleur Wild Wonder staat de natuur centraal. Flexa omschrijft deze nieuwe trendkleur als een positieve en natuurlijke geeltint.

 

 

Benieuwd naar de mogelijkheden over de trends in kantoorinrichting in 2023? Neem contact met ons op voor advies op maat!